Komentara: 0
Pregleda: 2531

Smenjen urednik lista Mađar So

24.06.2011. u 20:51h
Izvor: RTV Yueco
Smenjen urednik lista Mađar So

Nacionalni savet Mađarske nacionalne manjine na jučerašnjoj sednici je smenio glavnog i odgovornog urednik dnevnog lista „Mađar so“ Čabu Presburger i na njegovo mesto imenovana je kao vršiteljka dužnosti urednika Marta Varju. Za vreme trajanja sednice zaposleni u navedenom listu su protestvovali ispred zgrade Doma Mađara, zbog smene urednika. Upravni odbor pomenutog lista je "grešaka kao i profesionalne nebrige, pristrasnog informisanja i tendencioznog pisanja o mađarskoj zajednici u Vojvodini“, predložio da se Čaba Presburger smeni.

Juče u 15 časova ispred Doma Mađara okupil se preko 30 zaposlenih u listu Mađar So, zbog smene urednika Čabe Presburgera. Protestu su se pridružili i čitaoci.

Protestu je prisustvovala predsednica Udruženja novinara Srbije Ljiljana Smajlović, ako i predstavnica Nezavisnog udruženja novinara Srbije Suzana Jovanović.Oba udruženja su saglasna u stavu da je smena urednika nezakonita.

Upravni odbor lista je na jučerašnoj sednici saveta izneo niz problema u radu glavnog i odgovornog urednika u proteklom periodu među kojima je smanjenje tiraža i da su pojedini tekstovi pisani jednostrano.Nacionalni saveta je nakon četvoročasovne diskusije usvojio odluku o smeni urednika.

List "Mađar so" je danas izašao na kioske i nastaviće da izlazi redovno, bez obzira na smenu urednika. Zaposleni se i dalje protive odluci Saveta smatrajući da je protiv zakonita, a to će pokušati da dokažu na sudu.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 9 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2531
Povezane teme

magyar szo

mađar so

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.