• Pregleda: 3169

Smanjen je broj migranata u Subotici

Sve je manje migranata u Subotici. U Prekršajnom sudu u Subotici kažu da se dnevno za oko pet lica vodi prekršajni postupak, što je znatno manje za isti period prošle godine. U Centru za zaštitu i pomoć tražilaca azila objašnjavaju da na subotičkoj deponiji nema više takozvanih naselja migranata.
Smanjen je broj migranata u Subotici

Subotica više nije stecište migranata. Situacija se znatno promenila u odnosu na protekle dve godine kada bilo preko 1000 migranata iz Avganistana, Pakistana, Tunisa i drugih Evro-azijskih zemalja. Sada se više migranti ne skrivaju na deponiji, njivama ili šumi, kao ranije, nego ih krijumčari ljudima smeštaju u kuće i odmah prebacuju u Mađarsku.

Smanjenje broja migranata ne znači da je Subotica rešila problem, ali su građani bezbedniji i sigurniji. Više ne mogu da se vide azilante u grupama kako šetaju gradom.

Ilegalni prelazak granice košta od 2.000 do 4.000 evra po osobi. Kazne za krivično delo krijumčarenja ljudi su od godinu dana do 10 godina. Reč je o hitnim predmeti, istrage se završavaju u roku od jednog do dva dana.

Izvor: RTV Yueco / Autor: Sandra Iršević

povezane teme

3
Oi! Odgovori
Sto znaci da su uspesno prebaceni preko granice.
pazi stvarno Odgovori
da, zaista, šta se zapravo htelo reći sa ovom vešću ?

"Sada se više migranti ne skrivaju na deponiji, njivama ili šumi, kao ranije, nego ih krijumčari ljudima smeštaju u kuće i odmah prebacuju u Mađarsku. Smanjenje broja migranata ne znači da je Subotica rešila problem ... "

expert subotičkog novinarstva Sandra Iršević zapravo je htela reći da su se organizatori prebacivanja migranata sada već toliko dobro organizovali i izveštili da se migranti minimalno zadržavaju u našem gradu i da ih ekspresno prebacuju u mađarsku u čemu su sada već toliko uspešni da je mali broj onih migranata koji bivaju otkriveni i dospevaju pred sudije .... !?
Mrkela Odgovori
Pitaj te madjarsku policiju koliko dnevno uhvate ilegalaca.Ako vam kazem necete verovati 100-150 za jednu noc i to samo od Backih Vinograda pa do Horgosa.Podatak je tacan 100%.Oni zbog tog problema angazuju i specijalne jedinice policije pa cak i konjicu.ocigledno da nesto nestima kod nas,mislim na policiju u Subotici.U zadnjih par meseci hoteli i moteli su prepuni tih jadnika koji bi da se domognu evrope.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.