Komentara: 3
Pregleda: 3478

Smanjen je broj migranata u Subotici

31.05.2013. u 16:18h
Izvor: RTV Yueco
Sve je manje migranata u Subotici. U Prekršajnom sudu u Subotici kažu da se dnevno za oko pet lica vodi prekršajni postupak, što je znatno manje za isti period prošle godine. U Centru za zaštitu i pomoć tražilaca azila objašnjavaju da na subotičkoj deponiji nema više takozvanih naselja migranata.
Smanjen je broj migranata u Subotici

Subotica više nije stecište migranata. Situacija se znatno promenila u odnosu na protekle dve godine kada bilo preko 1000 migranata iz Avganistana, Pakistana, Tunisa i drugih Evro-azijskih zemalja. Sada se više migranti ne skrivaju na deponiji, njivama ili šumi, kao ranije, nego ih krijumčari ljudima smeštaju u kuće i odmah prebacuju u Mađarsku.

Smanjenje broja migranata ne znači da je Subotica rešila problem, ali su građani bezbedniji i sigurniji. Više ne mogu da se vide azilante u grupama kako šetaju gradom.

Ilegalni prelazak granice košta od 2.000 do 4.000 evra po osobi. Kazne za krivično delo krijumčarenja ljudi su od godinu dana do 10 godina. Reč je o hitnim predmeti, istrage se završavaju u roku od jednog do dva dana.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 9 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 3478
Povezane teme

migranti

migranti u subotici

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.