Komentara: 14
Pregleda: 4459

Smanjen broj saobraćajnih nezgoda u Subotici

18.09.2013. u 18:41h
Izvor: RTV Yueco
Broj saobraćajnih nezgoda na teritoriji koju pokriva policijska uprava Subotica smanjen je u odnosu na prošlu godinu. Tokom 2012. godine zabeležno je 17 saobraćajnih nezgoda sa smrtnim ishodom, dok je za prvih 8 meseci ove godine zabeleženo četiri saobraćajne nezgode sa smrtnim ishodom.
Smanjen broj saobraćajnih nezgoda u Subotici

Saobraćajne nesreće na putevima najčešće se dešavaju zbog neprilogođene brzine i neustupanja prava prvenstva prolaza, za šta je najčešći uzročnik alkohol. Ipak strožije i češće kontrole saobraćajne policije, kao i veće novčane kazne, smanjile su broj saobraćajnih nesreća.

Iako vozači tvrde da se uvek pridržavaju pravila tokom vožnje, statistički pokazatelji pokazuju da su vozači savesniji, od kako je uveden novi zakon o saobraćaju, odnosno od kako je na snazi sistem dodele kaznenih bodova i veće cene kazni.

U pogledu teško povređenih lica u saobraćaju,na područiju policijske uprave Subotica, prošle godine nastradalo je 71 lice, dok je za prvih meseci ove godine nastradalo 50 lica. Kada je reč o lako povređenim licima prošle godine je nastradalo 205 lica, dok je ove godine 193 lica lakše povređeno. Takođe je smanjen broj saobraćajnih nezgoda sa meterijalnom štetom i to sa 219 na 192.

Sankcije koje je saobraćajna policija uvela zajedno sa sudstvom, u velikoj meri su osvestile građane o bitnosti poštovanja saobraćajnih propisa. Ipak i pored toga namerne ili slučajne greške se dešavaju. Najčešći uzrok saobraćajnih nezgodana jeste neprilagođena brzina kretanja, kao i nepoštovanje prava prvenstva prolaza, a najčešći uzročnik svega toga je konzimuranje alkohola neposredno pre upravljanja motornim vozilom.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 7 meseci
Komentara: 14
Pregleda: 4459
Povezane teme

Policijska uprava Subotica

saobraćajna nesreća

ruben pertet

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.