Komentara: 0
Pregleda: 2701

Slovenci grade terme na Paliću

09.11.2010. u 19:18h
Izvor: Portal "B92"
Slovenci grade terme na Paliću

Menadžer za prodaju i marketing ove kompanije Vasja Čretnik kaže da se u vezi sa ovom investicijom trenutno razgovora sa srpskom vladom, i da bi ishod pregovora trebalo da bude poznat do kraja novembra.

"Zbog pregovora koji su u toku, nije korektno da pričam o tome dokle su oni stigli. Ono što mogu da kažem jeste da bi to bila investicija vredna od 20 do 25 miliona evra", rekao je Čretnik.

U Ministarstvu ekonomije potvrdili su da se pregovora sa Slovencima i naglasili da vrlo brzo očekuju pozitivan ishod. "Ministar ekonomije već šest meseci pregovara sa Slovencima o tome. Ideja je da Palić dobije najmoderniji velnes-centar i hotel u Srbiji, kakav ne postoji u našoj zemlji", kažu u ovom ministarstvu.

Ministar za zaštitu životne sredine Oliver Dulić rekao je da će se kompleks, ukoliko Slovenci pozitivno odgovore, prostirati na 16.000 kvadrata, a pored luksuznog hotela sadržaće velnes, spa i rekreativne sadržaje, bazene...

"Čitav kompleks bi mogao da bude gotov u proleće 2012. godine. 'Terme Olimija' su dobile model javnog privatnog partnerstva, što znači da će zajedno sa gradom, koji im je dao zemljište, graditi. Radi se o velikoj investiciji koja će potpuno pokrenuti Palić i Suboticu, i uopšte promeniti poimanje turističke ponude Palića. Siguran sam da će posle 'Terme Olimija' doći i drugi investitori", rekao je Dulić.

Ovo, međutim, nije prvi put da je ova slovenačka firma pokazala interesovanje za ulaganja u srpski turizam. Oni su naime, imali nameru da izgrade i jedan termalni spa-kompleks u Inđiji. "Pre četiri godine smo pregovarali o tome, ali su razgovori zastali. Bez obzira na to, sada smo optimisti", kaže Čretnik.

„Terme Olimija", uprkos krizi, zabeležile su pozitivne finansijske rezultate od januara do oktobra ove godine. Direktor „Termi Olimija" Zdravko Počivalšek rekao je da je ovo preduzeće ove godine prihodovalo 15 miliona evra, što je za 12 odsto više u odnosu na isti period prošle godine.

* * *

Šansa za srpske banje

Menadžer za prodaju u „Termi Olimija" Vasja Čretnik pred dugoočekivanu privatizaciju Vrnjačke Banje kaže da bi banjski turizam u Srbiji trebalo da se razvija u pravcu gradnje velnes i spa centara. "Sama privatizacija je stvar vlasnika, odnosno države, ali sigurno treba voditi računa o uslugama koja moraju da budu na evropskom nivou.

Ljudi iz Srbije obilaze spa-centre u Sloveniji, Austriji, Hrvatskoj i znaju kakvi su standardi. Mislim da srpska kultura banjanja postoji, i da je njena tradicija duža nego ovde, s tim što je zastala na nivou lečenja, dok smo mi našu razvijali u pravcu velnesa i spa sadržaja", rekao je Čretnik.

Izvor: Portal "B92"
Postavljeno pre 13 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2701
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.