Komentara: 0
Pregleda: 2124

Slobodna zona proširena za nove investitore

28.02.2011. u 23:58h
Izvor: Dnevnik Online
Slobodna zona proširena za nove investitore

Odbornici lokalnog parlamenta u Subotici na maratonskoj sednici koja je održana u četvrtak i petak, između ostalog usvojili su i rešenje o opravdanosti proširenja Slobodne zone za oko 16 hektara. Zemljište se nalazi u naselju Mali Bajmok, a gradonačelnik Subotice Saša Vučinić kaže da je namera da se proširenjem zone privuku investitori.

Postignut je dogovor da kod Slobodne zone pored zemljišta koje u vlasništvu grada proširi i deo veličine oko tri hektara na kojem svoje hale gradi fabrika auto-delova Norma grupa.

- Dogovoreno je da čitav blog B i C uključimo u režim slobodne zone, a svaka kompanija moći će posebno da traži dozvolu za rad. Najveći nedostatak je što nema praznih hala u slobodnoj zoni – rekao je Vučinić.

Da podsetimo, u Slobodnoj zoni za sada grade dva velika nemačka investitora, “Norma group” i “Dunkemotoren”. Nemački investitor Dunkermotoren počeo je sa probnom prizvodnjom u Slobodnoj zoni Subotica, a u toku su i poslednje pripreme za pokretanje proizvodnje. U planu je da se zaposli 40 radnika u fabriku koja će u Subotici da proizvodi male motore za žaluzine. Pored njih u Slobodnoj zoni Norma grupa koja se bavi proizvodnjom auto-delova uveliko radi na pripremi zemljišta za izgradnju fabrike. Vučinić kaže da je grad preuzeo na sebe obavezu da obezbedi potrebnu infrastrukturu do prvog juna i da će to biti urađeno.

Izvor: Dnevnik Online
Postavljeno pre 9 godina i 8 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2124
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.