• Pregleda: 2425

Slobodanu Markoviću uručen ruski orden

Slobodanu Markoviću uručen ruski orden

Direktoru Pozorišta lutaka i Međunarodnog festivala dečijih pozorišta u Subotici, Slobodanu Markoviću juče je u ambasadi Rusije u Beogradu uručen Orden prijateljstva za doprinos razvoju rusko-srpske saradnje i popularizaciju ruske kulture u inostransvu.

''Primajući danas ovo visoko priznanje koje mi je na osnovu ukaza dodelio predsednik Ruske Federacije Dimitrij Medvedev, ne mogu reći da me ne obuzima osećaj dostojanstva i radosti'', rekao je Slobodan Marković.

Orden prijateljstva Markoviću uručio je ambasador Ruske Federacije u Beogradu Aleksandar Vasiljevič Konuzin.

''Čitava profesionalna i stvaralačka delatnost gospodina Markovića je povezana sa širenjem dečije pozorišne umetnosti lutkarskog pozorišta'', rekao je Konuzin ''Slobodan Marković je snažno doprineo razvoju pozorišne umetnosti i saradnje između Rusije i Srbije u ovoj oblasti, popularizaciji stvaralaštva i dostignuća ruskih umetnika, koji poklanjaju radost deci'', dodao je on.

Uručenju ovog visokog odlikovanja prisustvovale su mnoge ličnosti iz kulturnog i javnog života Srbije: ministar kulture i informisanja Predrag Marković, upravnik Narodnog pozorišta u Beogradu Božidar Đurović, operski pevači Oliver Njego i Jadranka Jovanović, teatrolog Jovan Ćirilov i drugi.

Izvor: Glas javnosti

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.