Komentara: 0
Pregleda: 3630

Slikar iz Pakistana posetio školu za slušno oštećena lica

09.05.2011. u 16:54h
Izvor: RTV Yueco
Slikar iz Pakistana posetio školu za slušno oštećena lica

U Školskom centaru za vaspitanje i obrazovanje slušno oštećenih lica održana je likovna radionica. Kratko predavanje o značaju likovne umetnosti prilikom upoznavanja sa decom održao je slikar Sued Ahmet Mumtaz iz Pakistana. U školi je izložio neke svoje radove.

Gluvonemi akadamski slikar iz Pakistana, Sued Ahmet Mumtaz veći deo svog života proveo je Švedskoj. Želja mu je bila da ponovo dođe u Srbiji i izlaže svoje slike u Subotici, jer postoji škola za decu sa oštećenim sluhom.

Školski centar je jedina ustanova u Vojvodini za obrazovanje i rehabilitaciju slušno oštećene dece od predškolskog uzrasta zaključno sa profesionalnim osposobljavanjem. Deca u školi se najviše izražavaju kroz likovne radionice, objašnjavaju u školi.

Prodajna izložba slika biće otvorena 18.maja u suvernirnici Gradske kuće. Otvoriće je direktor muzeja Hulo Ištvan u 19 časova

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3630
Povezane teme

slikar iz pakistana

sued ahmet mumtaz

škola za slušno oštećena lica

prodajna izložba slika

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.