Komentara: 11
Pregleda: 2643

Slab odaziv subotičkih inovatora

03.04.2015. u 12:59h
Izvor: Radio Subotica
Na Građevinskom fakultetu u Subotici juče je održana prezentacija Takmičenja za najbolju tehnološku inovaciju koje od 2005. godine tradicionalno organizuje Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije. Cilj prezentacije bio je da se ohrabre subotički inovatori da prijave svoje inovacije.
Slab odaziv subotičkih inovatora

Član Organizacionog tima za izbor najbolje inovacije u Srbiji Vladimir Nikić saopštio je prilikom jučerašnje peezentacije da se do sada sa svojim projektima prijavilo oko 20 timova.

Pošto je krajnji datum za prijavu inovacija 20. april, očekuje se da će poslednjih dana pre roka biti prijavljen mnogo veći broj projekata. Cilj sastanka bio je da se ohrabre subotički inovatori da prijave svoje inovacije.

Od 2012. godine nije se prijavio niko, a za prethodnih deset godina iz Subotice je bilo prijavljeno tek 20 inovacija. Takmičenje se pretvara u sistem edukacija čiji je cilj da se na kraju otvori nova firma u kojoj će posao naći autor, ali možda i još neko od radnika.

Početni nagradni fond iznosi 5 miiliona dinara, rok za podnošenje prijave je 20. april, a pobednik će biti poznat nakon finala, koje će se održati krajem decembra uz direktan prenos na RTS-u.

Kao i do sada, pravo na učešće na takmičenju imaju timovi (od najmanje tri člana) koji će se takmičiti u kategoriji - realizovane inovacije.

Više informacija na sajtu takmičenja "Najbolja tehnička inovacija".

Izvor: Radio Subotica
Postavljeno pre 9 godina i 2 nedelje
Komentara: 11
Pregleda: 2643

Povezana vest

Povezane teme

građevinski fakultet

najbolja tehnička inovacija

najbolja tehnološka inovacija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.