Komentara: 16
Pregleda: 7710
Video

Skupština grada usvojila (razvojni) budžet za 2020. godinu

23.12.2019. u 09:30h > 14:47
Izvor: Subotica.com
Grad Subotica će u godini pred nama raspolagati budžetom od više od 8,3 milijarde dinara, od čega je skoro 30 odsto namenjeno investicijama.
Skupština grada usvojila (razvojni) budžet za 2020. godinu

Među najvećim stavkama u budžetu je ulaganje u nastavak obnovu zgrade Narodnog pozorišta, izgradnju akva parka i uređenje infrastrukture i objekata na Paliću, rekonstrukcija Zelene fontane, obnova fasada u samom centru grada...

Po rečima gradonačelnika Bogdana Labana obim gradske kase je pažljivo pripreman, planiran na realnim osnovama.

Skupština grada usvojila (razvojni) budžet za 2020. godinu

- Budžet ima razvojnu komponentu i čak 28 odsto je predviđeno za investicije, prvenstveno za već započete projekte kao što je rekonstrukcija pozorišta i izgradnja akva i velnes centra na Paliću, rekonstrukcija Zelene fontane, kao i investicije za koje već imamo spremne projekte, kao što je uređenje fasada. Naš plan je da do kraja 2020. godine ceo centar grada bude uređen, da imamo jedno lepo lice Subotice, na čelu sa pozorištem u kome krajem godine očekujemo prve predstave – najavio je gradonačelnik Bogdan Laban. - Spremamo i druge projekte. Ono što građane najviše zanima je adaptacija i rekonstrukcija Opšte bolnice, investicija vredna 40 miliona evra, koja su obezbeđena od strane Kancelarije za javna ulaganja i sredinom sledeće godine očekujemo da počnu radovi. Projektno-tehnička dokumentacija za Gradski stadion je završena i na proleće bi trebalo da i tamo počnu radovi, a to je takođe velika investicija od 20 miliona evra. Pored svega ovoga, tu su i sredstva koja ne prolaze kroz gradski budžet, kao što je 600 miliona dinara namenjeno Domu „Kolevka“, 800 miliona za Gerontološki centar... Kancelarija za javna ulaganja će nastaviti ulaganja u obnovu škola i vrtića.

Skupština grada usvojila (razvojni) budžet za 2020. godinu

Koalicioni partneri iz redova Saveza vojvođanskih Mađara podržali su usvajanje budžeta, smatrajući da su u njemu stavke koje su važne za bolji život naših građana.

- Budžet podržavamo jer predviđa ostvarenje veoma znalajnih investicionih projekata, prvenstveno mislim na 900 miliona dinara koja će biti uložena u rekonstrukciju zgrade Narodnog pozorišta, obnovu Zelene fontane i fasada u centru grada. Ukoliko sve to bude realizovano, centar Subotice će imati mnogo lepši izgled – ističe Janoš Nagel, šef odborničke grupe Saveza vojvođanskih Mađara. - Tu je još mnogo projekata, za investicije je namenjeno 2,4 milijarde dinara i to se nije desilo deset i više godina.

Skupština grada usvojila (razvojni) budžet za 2020. godinu

Kao i prošle godine, opozicija smtra da je budžet nerealan i predimenzioniran.

- Budžet je identičan kao i prošle i pretprošle godine, dolazimo u situaciju da nam se stalno smanjuje prihodovana strana. Svake godine planira se budžetski deficit od oko milijardu i po dinara – smatra Jene Maglai, predsednik odborničke grupe Pokret za građansku Suboticu. - Postoje projekti koji se realizuju, poput obilaznice, dok izgradnja akva parka, pozorište, kasarne tavore.

Izvor: Subotica.com
26. sednica Skupštine grada 26. sednica Skupštine grada 26. sednica Skupštine grada 26. sednica Skupštine grada 26. sednica Skupštine grada 26. sednica Skupštine grada 26. sednica Skupštine grada 26. sednica Skupštine grada
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 4 meseca
Komentara: 16
Pregleda: 7710
Povezane teme

jene maglai

budžet

budžet grada subotice

budžet lokalne samouprave

sednica gradskog parlamenta

sednica lokalnog parlamenta

gradski budžet

bogdan laban

sednica skupštine grada

janoš nagel

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.