Komentara: 37
Pregleda: 5444
Foto

Skromnim skupom obeleženo dve decenije od ubistva premijera Zorana Đinđića

12.03.2023. u 12:41h
Izvor: Subotica.com
Pre tačno 20 godina u Beogradu ubijen je Zoran Đinđić, prvi demokratsko izabrani premijer Srbije i lider Demokratske stranke. Njega je teško ranio snajperski metak, nakon čega je vrlo brzo i preminuo, bez obzira na veliku borbu lekara. Širom Srbije održani su skupovi sećanja, pa tako i na krajnjem severu.
Skromnim skupom obeleženo dve decenije od ubistva premijera Zorana Đinđića

Demokratska stranka pozvala je građane da ovaj dan obeleže polaganjem venaca ispod spomen ploče na platou koji nosi ime ubijenog premijera, na 300 metara od Gradske kuće. Na skupu se pojavilo desetak građana koji su minutom ćutanja, polaganjem venca i paljenjem sveća, više nego skromno obeležili dve decenije od ovog događaja koji će biti upisan crnim slovima u istoriji Srbije.

Bez obraćanja organizatora, a nakon kraćeg negodovanja pojedinih građana zbog lošeg odziva na ovaj dan sećanja, prisutni su se razišli.

Skromnim skupom obeleženo dve decenije od ubistva premijera Zorana Đinđića

Izvor: Subotica.com
Obeležavanje 20 godina od ubistva premijera Zorana Đinđića Obeležavanje 20 godina od ubistva premijera Zorana Đinđića Obeležavanje 20 godina od ubistva premijera Zorana Đinđića Obeležavanje 20 godina od ubistva premijera Zorana Đinđića Obeležavanje 20 godina od ubistva premijera Zorana Đinđića Obeležavanje 20 godina od ubistva premijera Zorana Đinđića Obeležavanje 20 godina od ubistva premijera Zorana Đinđića Obeležavanje 20 godina od ubistva premijera Zorana Đinđića
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 1 mesec
Komentara: 37
Pregleda: 5444
Povezane teme

demokratska stranka Subotica

đinđićev plato

zoran đinđić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.