Komentara: 22
Pregleda: 7353
Video

Skok broja zaraženih u Srbiji, virus ušao i u niški Gerontološki centar

13.04.2020. u 17:44h > 19:26
Izvor: Subotica.com
U protekla 24 časa od virusa korona u našoj zemlji obolelo je još 424 osoba, a preminulo još pet pacijenata. Broj zaraženih u Srbiji po najnovijem preseku prešao četiri hiljade, a broj preminulih je 85.
Skok broja zaraženih u Srbiji, virus ušao i u niški Gerontološki centar

Ukupno je potvrđeno 4054 slučajeva, hospitalizovano  je 2890 pacijenata, a na respiratoru je njih 138. Ukupan broj preminulih od početka epidemije je 85. Broj obolelih je  za skoro dve stotine veći nego juče, ali treba napomenuti da je testirano 700 ljudi više.

U SUBOTICI 39 ZARAŽENIH - Zaključno sa nedeljom, 12. aprilom, na teritoriji Severnobačkog okruga registrovana su 44 slučaja zaraženih Kovid-19 virusom, od toga sa teritorije Subotice 39, iz Bačke Topole 4 i iz Malog Iđoša 1 osoba. Od 6. marta i prvog potvrđenog slučaja zaraze korona virusom, na teritoriji okruga preminula je jedna osoba, starije životne dobi.

U jeku je šesta nedelja epidemije, u kojoj je i prognozirano da će biti najveći skok zaraženih.

Stručnjaci su na današnjoj konferenciji za medije u Palati Srbije predočili katastrofalnu situaciju u Gerontološkom centru u Nišu gde je zaraženo 135 korisnika i četiri zaposlena, a pokrajinski sekretar dr Zoran Gojković upozorio je kakve posledice mogu da nas zadese ako samo jedna osoba grubo prekrši pravila, a zbog čega će i krivično odgovarati.

U SAMOIZOLACIJI 505 LICA - Na teritoriji Grada Subotice, po današnjem preseku, pod merom obavezne samoizolacije nalazi se 505 lica, što je skoro za hiljadu manje nego pre tri dana, dok je u opštini Bačka Topola pod ovom merom 124 građana. U proteklih 7 dana nije bilo kršenja mere samoizolacije, saopštio je Osnovni sud Subotica.

- To je još jednom pokazatelj da sve mere koje smo uveli nisu restriktivne same po sebi i sada smo videli šta može da se dogodi kada jedan pojedinac ne poštuje mere i šta može da se dogodi nepoštovanjem mera i principa - kazao je Gojković.

U Kliničkom centru Vojvodine, kome gravitiraju zaraženi iz našeg okruga, smešteno je 142 ljudi, dok je u Hali 1 Novosadskog sajma njih 170.

44 PREKRŠAJNE PRIJAVE ZBOG KRŠENJA POLICIJSKOG ČASA - Na teritoriji Grada Subotice, tokom do sada najdužeg policijskog časa, 28 lica je prekršilo meru zabrane izlaska na javnu površinu. Tokom cele prethodne sedmice novčano su kažnjene 44 osobe. U istom periodu nije bilo lica koji su prekršili samoizolaciju.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 1 mesec
Komentara: 22
Pregleda: 7353

Povezane vesti

Povezane teme

vanredno stanje

prekršajni sud

korona virus

samoizolacija

epidemija korona virusa

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.