Komentara: 0
Pregleda: 2825

"Skladište" - program u aprilu

03.04.2013. u 14:02h
Izvor: SuMedija
Fondacija za omladinsku kulturu i stvaralaštvo„Danilo Kiš” pripremila je bogat kulturni program za april. Tokom aprila u Omladinskom klubu „Skladište” očekuju nas izložbe, koncerti, zanimljiva predavanja i filmovi.
"Skladište" - program u aprilu

U petak 5. aprila u 19 i 30 časova biće otvorena izložba plakata nemačkog umetnika Klausa Šteka pod nazivom Nismo još ništa uradili, realizovana u saradnji sa Gete institutom iz Beograda. Izloženi radovi se mogu pogledati do 21. aprila. Ljubitelji muzike će u petak, 12. aprila u 19 i 30 časova imati priliku da poslušaju predavanje Roberta Tilja o bluzu, Bluz za početnike, a nakon toga od 21 čas „Blues time band” će održati koncert. U okviru ciklusa „Sve što ste želeli da znate o prošlosti Subotice, a niste smeli da pitate” dr Zoltan Mesaroš će u četvrtak, 18. aprila u 19 i 30 časova govoriti o Gradskim privilegijama. Predavanje je na mađarskom jeziku. U okviru ovog ciklusa predavanje na srpskom jeziku će u petak, 19. aprila u 19 i 30 časova održati Dejan Mrkić, koji će govoriti o Stadionu Kralja Petra II, a zatim će biti održana i projekcija njegovog dokumentarnog filma Subotica – početak modernog doba.

Fondacija „Danilo Kiš” će kroz izložbu, predavanje i filmske projekcije obeležiti 70 godina od smrti naučnika Nikole Tesle organizujući „Dane Nikole Tesle”. Tim povodom u utorak, 23. aprila u 19 časova u saradnji sa Muzejom Nikole Tesle biće organizovana izložba Teslin čudesni svet elektriciteta, a u sredu 24. aprila u 19 i 30 časova biće održano predavanje Miodraga Basića, mladog saradnika Istraživačke stanice Petnica pod nazivom „Na pragu Petnice“, tokom kojeg će nas upoznati sa radom Istraživačke stanice Petnica, sa osvrtom na lik i delo Nikole Tesle i njegovih napora kao naučnika, te izazova i iskušenja nauke danas. Nakon predavanja sledi projekcija igranog filma reditelja Krsta Papića pod nazivom „Tajna Nikole Tesle”.

Organizatori su za subotu 20. aprila od 19 i 30 časova pripremili zanimljivo veče sa predstavnicama Centra za kulturnu dekontaminaciju koje će predstaviti subotičkoj javnosti delatnosti ove eminentne javne i kulturne ustanove uz prikaz video zapisa programa ovog centra.

Subotičani će u četvrtak 25. aprila u 19 i 30 časova imati priliku da saznaju sve o novom broju časopisa Symposion, dok će u petak, 26. aprila moći da prisustvuju koncertu švedskog mladog post-rok benda Dorena koji će u okviru promotivne koncertne turneje predstaviti novi album „Nuet”.

PROGRAM OMLADINSKOG KLUBA "SKLADIŠTE" ZA APRIL (PDF, 500kb)

"Skladište" - program u aprilu

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 10 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2825
Povezane teme

branislav filipović

omladinski klub "skladište"

program omladinskog kluba skladište

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.