Komentara: 0
Pregleda: 4728

Sinoć Zvonko Bogdan / Sutra svečani deo Dužijance

13.08.2011. u 21:40h
Izvor: RTV Yueco
Sinoć Zvonko Bogdan / Sutra svečani deo Dužijance

Sinoć je na Trgu u Subotici održan koncert Zvonka Bogdana u okviru stogodišnjice obeležavanja Dužijance. Veliki broj Subotičana okupio se kako bi uživao u dobro poznatim hitovima Zvonka, i kao i svaki put na njegovom koncertu, atmosfera je bila fenomenalna. Vojvođanski melos na tamburicama i uglavnom ljubavni stihovi ispevani od strane Zvonka, zapečatili su tu noć i srcima mnogih koji su se sinoć našli na Trgu.

Slike sa koncerta možete pogledati ovde i ovde

Sutra će na Trgu u Subotici biti obeležen svečani deo Dužijance, manifestacije kojom se slavi kraj žetve i daje zahvalnost za dobar rod. U 8 i 45 organizovan je ispraćaj i blagoslov bandaša i bandašice kod crkve svetog Roka, odakle će krenuti povorka do katedrale. Nakon svečanog slavlja kod katedrale svete Terezije Avilske povorka će krenuti kroz grad, gde će se na Trgu obaviti predaja hleba gradonačelniku grada. U večerasnjim časovima organizovan je kulturno umetnički program.

 
Dopuna: Fotografije možete videti ovde: Dužijanca 2011. - Povorka
Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 8 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 4728
Povezane teme

dužijanca

dužijanca subotica

zvonko bogdan

100 godina dužijance

program dužijance

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.