Komentara: 13
Pregleda: 4648

Siniša Čovčić i Damir Kopilović - subotički "powerlifteri" postižu zapažene rezutate

06.01.2023. u 13:07h
Izvor: Subotica.com
Naši sugrađani Siniša Čovčić i Damir Kopilović nižu uspehe na takmičenjima u powerliftingu, odnosno sportu snage koji podrazumeva dizanje tegova na tri različita načina.
Siniša Čovčić i Damir Kopilović - subotički "powerlifteri" postižu zapažene rezutate

Siniša i Damir jedini su Subotičani koji se takmiče u ovom ne tako afirmisanom sportu.

Ovaj sport snage podrazumeva dizanje tegova iz čučnja, bench press, kao i mrtvo dizanje. Cilj je podići što veću kilažu u sve tri discipline, uz poštovanje jasno određenih pravila i znakova sudija. Najuspešniji pokušaji iz svake discipline se sabiraju i služe za rangiranje takmičara prema određenim kriterijumima - objašnjava Siniša Čovčić koji uspešno "gazi" prvu takmičarsku godinu - Na prvom takmičenju, u martu na Prvenstvu Vojvodine u bench press-u osvojio sam treće mesto sa podignutih 120 kg. Na Prvenstvu Vojvodine u tratlonu osvojio sam drugo mesto sa totalom od 510 kg. Na Državnom prvenstvu za seniore u bench press-u takođe sam osvojio 2. mesto sa podignutih 140 kg. Krajem godine na Gala kupu u triatlonu osvojio sam još jedno srebro sa totalom od 530 kilograma.

Siniša Čovčić i Damir Kopilović - subotički "powerlifteri" postižu zapažene rezutateSinišin trener i prijatelj Damir Kopilović višestruki je državni i balkanski šampion, a nekoliko puta je odlikovan kao apsolutni takmičar. Ovaj iskusni sportista zapažene rezultate ostvario je i na domaćim i inostranim takmičenjima snagatora (podiže kilaže i preko 300 kilograma), a nakon nekoliko godina pauze zbog povreda spreman je da se ove godine vrati u takmičenja i nastavi da niže brilijantne sportske rezultate.

- Treniramo u teretani "Body line, jer tu imamo najbolje uslove. Dakle, od opreme u teretani imamo sve što nam je potrebno, a za lične stvari, poput dresova, patika, kaiševa, steznika i bandažera, sami se snalazimo. Ovo finansiramo iz sopstvenih sredstava - predočavaju naši sagovornici.

Siniša Čovčić i Damir Kopilović - subotički "powerlifteri" postižu zapažene rezutateOvi vredni momci održavaju formu tokom cele godine, a pripreme za samo jedno takmičenje traju i po nekoliko meseci.

Ovo je sport snage i ne može ništa da se postigne preko noći. Forma se održava tokom cele godine, vodimo računa o ishrani i koristimo dodatke odnosno suplemente koji su veoma skupi za naše uslove - zaključuje Siniša - Kao i svaki drugi sport, powerlifting zahteva izuzetnu volju, predanost, odricanja, kontinuitet i što je najvažnije ljubav prema tom sportu. 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 3 meseca
Komentara: 13
Pregleda: 4648
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.