Komentara: 0
Pregleda: 1811

Sinhronizacija lokalne zimske službe sa punktovima JP „Putevi Srbije“

27.01.2021. u 17:30h
Izvor: Subotica.com
Sinhronizacija lokalne zimske službe sa punktovima JP „Putevi Srbije“

Kako sneg u sred zime ne bi iznenadio putare neophodno je sinhronizovano delovanje lokalne zimske službe sa punktovima JP „Putevi Srbije“, odnosno koordinisano čišćenje lokanih i državnih puteva – dovogoreno je na današnjem sastanku Zorana Tasića, zamenika pokrajinskog sekretara za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj i gradonačelnika Stevana Bakića.

- Subotica je dobar primer sinhronizacije a dogovorili smo se da lokalni štab zimske službe bude u svakodnevnoj komunikaciji i koordinaciji sa državnim punktovima a najvažniji zadatak je zajedničko delovanje ukoliko dođe do ozbiljnijih padavina – objasnio je Zoran Tasić. – Nismo imali velikih problema u Subotici, ali su se dešavali u manjim opštinama gde su državni putevi drugog ili trećeg prioriteta. Bilo je slučajeva da se počiste putevi prvog i drugog reda, lokalne, a da bude kašnjenja prilikom čišćenja državnih puteva.

Sinhronizacija lokalne zimske službe sa punktovima JP „Putevi Srbije“Planom i programom rada Zimske službe našeg grada predviđeno je održavanje 127 kilometara prigradskih ulica i isto toliko gradskih ulica, kao i 2.7  kilometara ulica u zaštićenom delu Parka prirode „Palić“. Tu su i pešačke, biciklističke staze i šetališta.

- Kriterijumi za program rada Zimske službe su opštinski putevi, zatim lokalne ulice gde su javna preduzeća i ustanove. Državni putevi koji se prostiru i na teritoriji našeg grada su u nadležnosti JP „Putevi Srbije“ u čije ime zimsku službu sprovodi kompanija „Vojput“ – kaže Predrag  Radivojević, direktor JP za upravljanje putevima, urbanizam i saradanju. – Mi smo i do sada radili u koordinaciji i nije bilo problema.

Inače, Sekretarijat za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj prošle godine opredelio je manje od milion dinara za projekat postavljanja brzinskih displeja u našem gradu. Na području cele Vojvodine saobraćajnom signalizacijom opremljeno je 65 škola.

Izvor: Subotica.com
Sastanak gradonačelnika sa pokrajinskim sekretarom Sastanak gradonačelnika sa pokrajinskim sekretarom Sastanak gradonačelnika sa pokrajinskim sekretarom Sastanak gradonačelnika sa pokrajinskim sekretarom Sastanak gradonačelnika sa pokrajinskim sekretarom Sastanak gradonačelnika sa pokrajinskim sekretarom Sastanak gradonačelnika sa pokrajinskim sekretarom Sastanak gradonačelnika sa pokrajinskim sekretarom
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 3 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1811
Povezane teme

predrag radivojević

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.