Komentara: 1
Pregleda: 1801

Sindikalne aktivnosti

30.12.2008. u 20:48h
<p>Izbori i formiranje Vlade obeležili su i sindikalnu godinu, kažu u Samostalnom sindikatu grada Subotice. Zbog tih stvari ni oni nisu u potpunosti mogli da obavljaju svoj posao, a ni nakon formiranja Vlade nisu usvojeni zakoni koji su mogli da pomognu u sindikalnim aktivnostima.</p>
Sindikalne aktivnosti

U Samostalnom sindikatu grada Subotice kažu da državni organi i pravosuđe ne funkcionišu u najboljoj meri, pa prema tome ni sindikat ne može da deluje. Nedostaje i saradnja sa lokalnom samoupravom, jer grad ne uključuje sindikat u projekte, a ni pri novim investicijama nisu kontaktirani. Imaju problema i pri formiranju Socijalno-ekonomskog saveta, koji su inicirali odmah nakon formiranja lokalne vlasti.

Protekle godine najveće probleme su imali sa preduzećem "29. novembar", gde su nakon propale privatizacije uspešno sređene i isplaćene otpremnine za radnike, a sada se radi na ponovnoj tenderskoj prodaji ove firme. Imali su probleme u "Mladosti" i "Bratstvu" gde su radnici štrajkovali, ali su sređivali i stečaj firme "DP Palić" na inicijativu radnika. Sada se očekuju rezultati pregovora oko opšteg kolektivnog ugovora, koji može da stvori i probleme radnicima.

U 2009. godini sindikalci očekuju tendersku prodaju "29. novembra" što očekuju u drugom kvartalu sledeće godine, ali i prodaju "Zorke", koje se očekuje već u januaru. Nadaju se i većem zadovoljstvu radnika i sigurnijim radnim mestima.

 

 

 

Postavljeno pre 15 godina i 4 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 1801
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.