Komentara: 0
Pregleda: 5049

Simfonijski orkestar iz Amsterdama i rock koncerti na 23. FEF-u

12.07.2016. u 11:22h
Izvor: Subotica.com
Muzički program predstojećeg Festivala evropskog filma Palić atraktivan je i eklektičan kao i prethodnih godina, a publika će ovog puta imati prilike da pogleda nastup čuvenog simfonijskog orkestra VU-Orkest iz Amsterdama, ali i koncerte rock bendova Lira Vega i Straight Mickey And The Boyz.
Simfonijski orkestar iz Amsterdama i rock koncerti na 23. FEF-u

VU-Orkest je 1962. godine osnovao holandski dirigent Oto Klap pri Otvorenom univerzitetu u Amsterdamu. Mali kamerni orkestar, kakav je bio u početku, tokom poslednjih pola veka postao je veličanstveni simfonijski orkestar. Danas je jedan od najvećih i najstarijih holandskih orkestara i to zahvaljujući trudu i naporima koje su uložili članovi i dirigent Dan Admiral. Sastavljen je od 82 muzičara, nekadašnjih studenata Otvorenog univerziteta u Amsterdamu.

Orkestar novi repertoar priprema svakih pola godine, a pred publikom na Paliću 17. jula u 19h na Velikoj terasi na Paliću izvešće poznata dela „Iberia” Kloda Debisija, „Valcer” Morisa Ravela i „Simfonijski plesovi” Sergeja Rahmanjinova.

Kao predstavnik novog talasa originalnih domaćih bendova 17. jula od 23.30 (bioskop Abazija) nastupiće furiozni beogradski trio Straight Mickey And The Boyz. U pitanju je definitivno jedan od najznačajnijih sastava trenutno u regionu, koji je ovu “titulu” stekao prvenstveno energičnim nastupima na kojima u potocima teče autentična rokenrol energija.

Kultni beogradski sastav Lira Vega predvođen harizmatičnom pevačicom Zojom Borovčanin nastupiće u četvrtak 21. jula od 23.30h (bioskop Abazija).

Ulaz na sve koncerte je slobodan.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 8 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 5049

Povezana vest

Povezane teme

koncert

festival evropskog filma palić

palićki filmski festival

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.