Komentara: 5
Pregleda: 6999

Simens ulaže 24 miliona evra u subotičku fabriku vetrogeneratora

26.05.2011. u 21:27h
Izvor: RTV Yueco
Simens ulaže 24 miliona evra u subotičku fabriku vetrogeneratora

Nemački Simens planira da u narednom periodu investira u Subotičkoj fabrici vetrogeneratora 24 miliona evra, rečeno je na današnjem EPS - Simens danu u Subotici. Kako je precizirano, investiraće se u tri manje hale, ukupne površine 7.000 kvadrata, gde će se proizvoditi patentno zaštićeni vetrogeneratori poslednje generacije. Ova proizvodnja biće jedinstvena u svetu, a u prvoj fazi će zaposliti 170 radnika.

Kako je najavljeno na današnjem "EPS - Simens" danu u Subotici, posvećenom ulozi Elektroprivrede Srbije, kao lidera u proizvodnji energije u Srbiji, i Simensa, kao jedne od vodećih svetskih kompanija u ovoj branši, u obnovljivim izvorima energije, nemački gigant će nastaviti sa investiranjem u Suboticu. U naredne dve godine, Subotička fabrika generatora za vetroelektrane biće proširena na još tri hale ukupne površine 7.000 kvadrata, u nove mašine za proizvodnju biće uloženo 24 miliona evra, a biće u prvoj fazi uposleno još 170 radnika. Radi se o novoj generaciji generatora, patentno zaštićenoj tehničkoj inovaciji, jedinstvenoj u svetu.

Simensova fabrika u Subotici posluje u okviru ove grupacije od 2005. godine. Od osnivanja 2003., kada je počela u jednoj garaži pored Palića sa 12 radnika, do danas kada zapošljava 492 radnika proizvela je više od 12.000 generatora. Simens u ovom trenutku predstavlja jednu od najznačajnijih kompanija u Subotici.

Fabrika Simens u Subotici predstavlja najznačajnijeg domaćeg proizvođača uređaja koji se primenjuju u oblasti obnovljivih izvora energije. Najveći deo proizvodnje namenjen je izvozu, tako da je u vrhu liste domaćih izvoznika.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 10 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 6999
Povezane teme

investicije u Suboticu

ulaganje u Suboticu

Siemens

fabrika Subotica

Simens Subotica

fabrika simens u subotici

simens srbija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.