• Pregleda: 2564

Šetnja stazama secesije

Šetnja stazama secesije

Tokom vikenda održan je u centru grada Summer3pKult u organizaciji festivala Summer3p i Nevladine organizacije Antišund korporacija. Summer3pkult podrazumeva izvedbu multimedijalnog komada, postavljenje instalacije Video morfna pneumatičke strukture i predstavljenje projekta “Nasmeši se Subotici”.

Posetioci su imali priliku da prošetaju stazama secesije u okviru koja je bilo predviđeno da se obiđe 17 odabranih subotičkih arhitektonskih objekata. Uz specijalna svetla na objektima,učešće su uzeli i kostimiranih glumci, uličnih svirači, kvartet učenika iz subotičke Muzičke škole kako bi se poboljšao doživljaj. Gradska kuća, sinagoga, palata Rajhl i desetine drugih atraktivnih objekata svrstali su Suboticu među najznačajnije secesijske gradove u Evropi.

Projekat “Nasmeši se Subotici” je organizovan u susret festivalu Summer trip koji će se organizovati od 21. do 24. jula na termalnom bazen na Paliću.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

2
vlatko jovićević Odgovori
Hvala svim učesnicima-šetačima. Posebna zahvalnost za saradnju na projektu Viktoriji Aladžić i Igoru Halaseviću. pozz svima
Bane Odgovori
Hvala tebi, Vlatko! ) bilo je odlicno )))
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.