Komentara: 0
Pregleda: 2425

Šesti “Književni KIŠobran”

23.05.2012. u 23:00h
Izvor: SuMedija
Šesti “Književni KIŠobran”, manifestacija posvećena životu i delu Danila Kiša, biće održana u četvrtak i petak, 24. i 25. maja u subotičkoj Gradskoj biblioteci.
Šesti “Književni KIŠobran”

U četvrtak u 18 časova biće predstavljena saradnja “Književnog KIŠobrana” i Festivala “Šinobus šverca kulture”, koji već nekoliko godina zajednički organizuju umetnici iz Segedina i Subotice.

U petak, u 10 sati, počinje program posvećen stvaralaštvu Danila Kiša pod nazivom "Vozni red", u kome će učestvovati književnici, kritičari i teoretičari iz Srbije i Mađarske. Učesnici će u pauzi položiti venac na bistu Danila Kiša.

“Književni KIŠobran” je dvojezična manifestacija (na srpskom i mađarskom) koju organizuje Gradska biblioteka Subotica i Književna zajednica Subotice. Prvi put je organizovana 2007. godine, a uspeh je podstakao organizatore da je svake godine ponove.

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 11 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2425
Povezane teme

Fondacija Danilo Kiš

Danilo Kiš

književni kišobran

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.