• Pregleda: 2327

"Selu u pohode" sutra u Bajmoku

Zdravstvena akcija "Selu u pohode - proveri svoje rizike, kontroliši zdravlje!" održaće se sutra, 27. februara, u prostorijama Gerontološkog kluba u MZ Bajmok. Tokom prepodnevnih časova, sugrađani će moći besplatno i bez zdravstvene knjižice da provere svoje zdravstveno stanje.
"Selu u pohode" sutra u Bajmoku

U okviru zdravstvene akcije "Selu u pohode", svi zainteresovani sugrađani će sutra, od 8 do 11 časova, moći da izmere krvni pritisak, šećer, masnoće u krvi, telesnu visinu, težinu i da utvrde indeks telesne mase (BMI), dok će lekari deliti savete za očuvanje i unapređenje dobrog zdravlja. Takođe, svim pušačima će se meriti vrednosti ugljen-monoksida u izdahnutom vazduhu i deliti saveti za prestanak pušenja. 

Istovremeno, volonteri Crvenog krsta Subotica održaće edukaciju sa učenicima prvih i sedmih razreda OŠ "Vuk Karadžić" u Bajmoku na temu "Trgovina ljudima".

Zavod za javno zdravlje Subotica, Crveni krst Subotica i Dom zdravlja Subotica već osmu godinu u nizu organizuju ovu akciju, s ciljem da promovišu zdravlje i zdrave stilove života u ruralnim sredinama Subotice i da mobilišu stanovnike ovih naselja na kontrolu zdravlja.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

1
Realan Original (ali stvarno) Odgovori
Već sam vam jednom rekao, ali ponoviću. Jer želim da vas osvestim i približim REALNOSTI. Šta je džabe i bogu je drago, jel te? Ne trebaju nama preventivni pregledi. Nama treba prevencija bolesti. A prevencija se vrši sportom, zdravom ishranom (što sigurno nisu šunka, čvarci, škembići) i uklanjanjem stresa. Naravno to nije moguće u ovoj zemlji jer nas vlada svakodnevno drnda u mozak, pogotovo ono poslednje što sam naveo. A uzgred, pregledi treba svakako da su besplatni i da su standard, a ne vest! Tako je tu na Zapadu. Tu kad je nešto zakon na papiru, tako je i u praksi. A ne kao kod Vas. Od takvih "naprednih'' selektivnih zakona sam pobegao.

POZDRAV ZA SVE!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.