Komentara: 1
Pregleda: 1515

Sekretar Milošević posetio Visoku školu za obrazovanje vaspitača i trenera

13.01.2021. u 08:30h
Izvor: Subotica.com
Pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, Zoran Milošević, posetio je juče Visoku školu strukovnih studija za obrazovanje vaspitača i trenera u Subotici, gde je obišao završne radove prve faze rekonstrukcije amfiteatra.
Sekretar Milošević posetio Visoku školu za obrazovanje vaspitača i trenera

Osim same rekonstrukcije, sredstvima Pokrajinskog sekretarijata biće finansirana i zamena prozora, opremanje enterijera amfiteatra, kao i nabavka audio-vizuelnih uređaja za potrebe Škole.

- Mi smo potpuno uvereni da realizacijom naših ciljeva zapravo ostvarujemo ono što nije politika, nego jedan realan život u kome je kvalitet studiranja nešto što gradimo decenijama. Dakle, ne političkim mandatima, ne trajanjem mandata jednog sekretara ili jednog direktora, nego nešto što će ovoj školi udahnuti život u budućnosti - istakao je sekretar Zoran Milošević.

Zbog pandemije korona virusa, ni u Visokoj školi za obrazovanje vaspitača i trenera nema studenata u klupama. Taj period zaposleni su iskoristili za rekonstrukciju prostorija, koje će u budućnosti postati predškolska ustanova gde će studenti ići na praksu. Ambicija ove škole je stvaranje boljih uslova studiranja i novih studijskih programa.

- Ja sam sekretaru na neformalnom sastanku saopštio da je u toku realizacija master programa i dva nova programa koja želimo da akreditujemo kako bi krenula od oktobra. Naša ambicija je da prerastemo u akademiju - rekao je Slavoljub Hilčenko, direktor Škole.

Škola ima četiri akreditovana studijska programa osnovnih strukovnih studija i to za obrazovanje vaspitača, trenera, nutricionista – dijetetičara i strukovnih medicinskih sestara. Obrazovna delatnost se ostvaruje i studijskim programima specijalističkih strukovnih studija, odnosno strukovni vaspitač za rad sa decom sa posebnim potrebama, strukovni vaspitač za fizičko vaspitanje i strukovni vaspitač za likovno vaspitanje.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 nedelju i 5 dana
Komentara: 1
Pregleda: 1515
Povezane teme
visoka škola za obrazovanje vaspitača i trenera Visoka škola strukovnih studija za obrazovanje vaspitača i trenera
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.