Komentara: 0
Pregleda: 2542

Sedmoro gimnazijalaca na poslednjem nivou takmičenja "Čitanjem do zvezda"

13.03.2020. u 17:04h
Izvor: Subotica.com
Sedmoro gimnazijalaca na poslednjem nivou takmičenja "Čitanjem do zvezda"

Među 311 učenika, koliko ih je učestvovalo na drugom, regionalnom nivou kviza znanja i kreativnosti „Čitanjem do zvezda” onlajn test je popunjavalo i devetoro učenika subotičke Gimnazije „Svetozar Marković” a čak sedmoro ih se plasiralo na treći, poslednji nivo, državno takmičenje - to su Luka Mrkaljević, Ana Sakač, Josipa Dulić, Josipa Kujundžić, Dražen Vidaković, Zdenko Ivanković i Daniel Kujundžić.

Na državnom nivou ali u kategoriji multimedijalnog rada plasirao se i Dario Vojnić Hajduk, učenik Politehničke škole iz Subotice.

Naredni, poslednji nivo takmičenja u čitanju i kreativnosti biće održana 13. maja 2020. godine a do tada će plasirani učenici trebati pročitati i poslednju, treću knjigu sa spiska- Vrli novi svet, autora Oldosa Hakslija. Time će biti zaokruženo ovogodišnje takmičenje „Čitanjem do zvezda” za srednjoškolce za školsku 2019/20. godinu koji je imao temu „SF literature za mlade”.

Organizatori ovog kviza za podsticanje čitanja su Hrvatska mreža školskih biblitekara, a u Subotici ga sprovodi Gradska bibliotekaa Subotica u saradnji sa NIU "Hrvatska riječ".

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 1 mesec
Komentara: 0
Pregleda: 2542
Povezane teme

gradska biblioteka subotica

čitanjem do zvezda

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.