Komentara: 0
Pregleda: 3255

Sedam zlatnih diploma za subotičke recitatore

24.04.2018. u 14:42h
Izvor: Subotica.com
Subotički recitatori postigli su odličan uspeh na Pokrajinskoj smorti osvojivši sedam zlatnih diploma, od kojih se pet takmičara plasiralo na Republičku smotru recitatora u Valjevu. Za najbolje recitatorke Vojvodine u svojoj kategoriji, proglašene su tri naše mlade sugrađanke Noemi Božić, Višnja Vilov i Dragana Nikolić.
Sedam zlatnih diploma za subotičke recitatore

Na 49. Pokrajinskoj smotri recitatora "Pesniče naroda mog", održanoj u Sečnju od 20. do 22. aprila, Suboticu je predstavljalo ukupno 20 recitatora, koji su se takmičili u tri uzrasne kategorije, odnosno mlađoj za osnovce od 1. do 4. razreda, srednjoj od 5. do 8. razreda, i starijoj za srednjoškolce.

Nakon takmičarskog dela, šestočlani žiri je svakoga dana proglasio pobednike, dodelivši od 18 do 26 zlatnih diploma u zavisnosti od uzrasta, među kojima je odabrao i devet recitatora koji će učestvovati na Republičkoj smotri u Valjevu. U svakoj kategoriji, žiri je takođe proglasio tri odnosno četiri najbolja recitatora Vojvodine.

Sedam zlatnih diploma za subotičke recitatore

Subotica je ove godine osvojila čak sedam zlatnih diploma, u sve tri kategorije. Zlatne diplome u kategoriji mlađeg uzrasta osvojile su Noemi Božić iz OŠ "Sečenji Ištvan" i  Višnja Vilov iz OŠ "Jovan Jovanović Zmaj".

U kategoriji srednjeg uzrasta, zlatna diploma pripala je Ivanu Huska ispred Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata Subotica i Klaudiji Karan ispred Hrvatska čitaonica Subotica, dok su u kategoriji starijeg uzrasta uspešne bile Dragana Nikolić iz Gimnazije "Svetozar Marković", Katarina Piuković ispred UBH "Dužijanca" i Dženifer Pauljuk iz Gimnazije "Kostolanji Deže".

Za najbolje recitatorke Vojvodine u svojoj kategoriji, proglašene su Noemi Božić, Višnja Vilov i Dragana Nikolić.

Sedam zlatnih diploma za subotičke recitatore

Noemi Božić, Višnja Vilov

Sedam zlatnih diploma za subotičke recitatore

Od pomenutih osvajača zlatnih diploma, na Republičku smotru recitatora, koja će se održati 18. i 19. maja u Valjevu, plasirali su se Noemi Božić, Višnja Vilov, Ivan Huska, Dragana Nikolić i Katarina Piuković.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3255
Povezane teme

smotra recitatora

recitatori

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.