• Pregleda: 1910

Sedam zlatnih diploma za subotičke recitatore

Subotički recitatori postigli su odličan uspeh na Pokrajinskoj smorti osvojivši sedam zlatnih diploma, od kojih se pet takmičara plasiralo na Republičku smotru recitatora u Valjevu. Za najbolje recitatorke Vojvodine u svojoj kategoriji, proglašene su tri naše mlade sugrađanke Noemi Božić, Višnja Vilov i Dragana Nikolić.
Foto: Dženifer Pauljuk, Katarina Piuković i Dragana Nikolić
Sedam zlatnih diploma za subotičke recitatore

Na 49. Pokrajinskoj smotri recitatora "Pesniče naroda mog", održanoj u Sečnju od 20. do 22. aprila, Suboticu je predstavljalo ukupno 20 recitatora, koji su se takmičili u tri uzrasne kategorije, odnosno mlađoj za osnovce od 1. do 4. razreda, srednjoj od 5. do 8. razreda, i starijoj za srednjoškolce.

Nakon takmičarskog dela, šestočlani žiri je svakoga dana proglasio pobednike, dodelivši od 18 do 26 zlatnih diploma u zavisnosti od uzrasta, među kojima je odabrao i devet recitatora koji će učestvovati na Republičkoj smotri u Valjevu. U svakoj kategoriji, žiri je takođe proglasio tri odnosno četiri najbolja recitatora Vojvodine.

Subotica je ove godine osvojila čak sedam zlatnih diploma, u sve tri kategorije. Zlatne diplome u kategoriji mlađeg uzrasta osvojile su Noemi Božić iz OŠ "Sečenji Ištvan" i  Višnja Vilov iz OŠ "Jovan Jovanović Zmaj".

U kategoriji srednjeg uzrasta, zlatna diploma pripala je Ivanu Huska ispred Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata Subotica i Klaudiji Karan ispred Hrvatska čitaonica Subotica, dok su u kategoriji starijeg uzrasta uspešne bile Dragana Nikolić iz Gimnazije "Svetozar Marković", Katarina Piuković ispred UBH "Dužijanca" i Dženifer Pauljuk iz Gimnazije "Kostolanji Deže".

Za najbolje recitatorke Vojvodine u svojoj kategoriji, proglašene su Noemi Božić, Višnja Vilov i Dragana Nikolić.

Noemi Božić, Višnja Vilov

Od pomenutih osvajača zlatnih diploma, na Republičku smotru recitatora, koja će se održati 18. i 19. maja u Valjevu, plasirali su se Noemi Božić, Višnja Vilov, Ivan Huska, Dragana Nikolić i Katarina Piuković.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.