Komentara: 14
Pregleda: 5978

Sedam škola iz Subotice dobilo po 10 košarkaških lopti

17.10.2019. u 17:41h
Izvor: Subotica.com
Dve stotine škola iz cele Srbije, uključujući i Kosovo i Metohiju, dobiće po 10 košarkaških lopti. Sedam škola iz Subotice i pet iz Bačke Topole biće opremljenije kvalitetnim i profesionalnim sportskim rekvizitom kako bi nastavili da stvaraju neke nove šampione pod obručima.
Sedam škola iz Subotice dobilo po 10 košarkaških lopti

Završena je akcija "2.000 lopti za buduće asove" koju je organizovala kompanija "Roda", a u kojoj su priliku da učestvuju imale sve obrazovne ustanove u Srbiji. "Roda" kao društveno odgovorna kompanija, u saradnji sa Košarkaškim savezom Srbije, na osnovu glasova izabrala je 200 škola koje će dobiti po 10 košarkaških lopti.

Akcija je pokrenuta s ciljem da promoviše prave vrednosti i sport među mladima.

Akcija je koncipirana na takav način da probudi u učesnicima takmičarski duh i osećaj zajedništva u okviru lokalne zajednice kroz motivisanje prvenstveno đaka ali i starijih, da svi zajedno preuzmu inicijativu i pomognu školama i mladim nadama - poručuju iz "Rode".

Među osnovnim školama u Subotici tu su "Jovan Mikić", koja je ujedno imala i najviše glasova od svih škola iz našeg grada, zatim "Sečenji Ištvan", "Majšanski put", "Sonja Marinković" i "Ivan Goran Kovačić", kao i dve srednje škole, Politehnička i Gimnazija "Svetozar Marković".

Aktivne su bile i škole iz Bačke Topole, pa su tako po 10 košarkaških lopti obezbedile osnovne škole "Doža Đerđ", "Čaki Lajoš", "Moša Pijade", "Nikola Tesla" i jedna srednja, Poljoprivredna škola.

U sklopu akcije obuhvaćene su, i nagrađene, škole iz južne srpske pokrajine Kosova i Metohije.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 5 meseci
Komentara: 14
Pregleda: 5978
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.