Komentara: 52
Pregleda: 8314

SBO: "Subotica bez iregularnih migranata, Prihvatni centar bez korisnika"

08.11.2023. u 15:04h
Izvor: Severno-bački upravni okrug
Saopštenje Severno-bačkog upravnog okruga, koje je potpisao njegov načelnik Bojan Šoralov, u nastavku prenosimo u integralnom obliku.
SBO: "Subotica bez iregularnih migranata, Prihvatni centar bez korisnika"

Severnobački upravni okrug, u poslednja tri meseca, neprekidno vrši vanredne inspekcijske kontrole smeštajnih objekata, odnosno usluge boravišta/prenoćišta na teritoriji našeg grada, s posebnom pažnjom na kontrolu fizičkih lica koje vrše uslugu izdavanja smeštaja „stan na dan“, soba ili apartmana. Od 1. avgusta 2023. godine do danas je saradnjom turističke, poreske i inspekcije rada i PU Subotica sprovedeno 147 nadzora, gde su u 32 objekta uočene nepravilnosti u radu i za koje su podnete prekršajne prijave. Tokom nadzornih radnji pronađena su 128 strana državljana bez dokumenata, dok je više lica uhapšeno pod sumnjom direktnog učestvovanja ili pomaganja u krijumčarskim radnjama i trgovini ljudima.

Rukovodstvo države Srbije, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, je nakon poslednjeg oružanog sukoba grupa iregularnih migranata u blizini naselja Horgoš, odlučno i organizovano reagovalo na brutalno kršenje zakona Republike Srbije i ugrožavanja bezbednosti našeg stanovništva od strane ilegalnih migranata na prostoru Severnobačkog okruga. U prethodnih devet dana svedočimo svakodnevnom, dvadesetčetvoročasovnom, patroliranju specijalni jedinica MUP-a Srbije Suboticom, a ponajviše na prostoru Subotičke šume. Za rezultat imamo hapšenje krijumčara, dislokaciju svih migranata sa prostora grada, kao i to da je Prihvatni centar za migrante u Subotici peti dan zaredom potpuno prazan, tačnije bez korisnika. Time je, i delima, upućena jasna poruka „da je Subotica za iregularne migrante zabranjen grad!“.

Nastavićemo, kao i do sada, da insistiramo na konstantnom prisustvu specijalnih jedinica MUP-a Srbije, jer to obezbeđuje potpunu sigurnost za naše građane. Istovremeno, kontinuirano ćemo sprovoditi bezrezervnu i temeljnu kontrolu svih smeštajnih objekata na teritoriji Subotice koji pružaju uslugu boravišta/prenoćišta, bilo da su registrovani kao pravna ili fizička lica.

// kraj saopštenja

Izvor: Severno-bački upravni okrug
Postavljeno pre 5 meseci i 3 nedelje
Komentara: 52
Pregleda: 8314
Povezane teme

migranti

migranti u subotici

imigranti

ilegalni migranti

severno bački okrug

prihvatilište za migrante

severnobački okrug

migrantska kriza

deca migranti

bojan šoralov

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.