Komentara: 15
Pregleda: 4774

SBB zahteva zabranu DSHV

27.07.2011. u 17:45h
Izvor: RTV City
SBB zahteva zabranu DSHV

Savez bačkih Bunjevaca će podneti zahtev Ustavnom sudu Srbije za zabranu rada Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini, saopštio je Mirko Bajić, predsednik Saveza bačkih Bunjevaca. Prema rečima Bajića,pored svih istupa zvaničnika DSHV i institucija hrvatske manjine u odnosu na Bunjevce u poslednje vreme, meru je prevršila konferencija za novinare Hrvatskog nacionalnog veća održana u ponedeljak, na kojoj su, između ostalog, Bunjevci i Šokci nazvani subetničkim delovima Hrvata i jučerašnje saopštenje iste institucije u kome se Yu eco televiziji zamera način na koji je izveštavano sa iste, posebno činjenica da je u prilogu emitovan i stav Bunjevačkog nacionalnog saveta.

Bajić je dodao da je očigledno da su rukovodstvo DSHV i čelni ljudi hrvatskih institucija veoma nervozni i da su u panici zbog toga što se proces pohrvaćenja Bunjevaca ne odvija onako kako su zamislili, izrazivši pritom žaljenje što najveću štetu zbog takvog ponašanja trpe pripadnici hrvatske nacionalne manjine koja živi u Srbiji.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 12 godina i 8 meseci
Komentara: 15
Pregleda: 4774
Povezane teme

mirko bajić

savez bačkih bunjevaca

sbb

hrvatsko nacionalno veće

dshv

demokratski savez hrvata u vojvodini

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.