Komentara: 16
Pregleda: 4435

SBB zadovoljan izbornim rezultatima u Bajmoku, Ljutovu i Novom Žedniku

11.07.2019. u 18:13h
Izvor: Subotica.com
SBB zadovoljan izbornim rezultatima u Bajmoku, Ljutovu i Novom Žedniku

Savez bačkih Bunjevaca (SBB) zadovoljan je ishodnom izbora za Savete mesnih zajednica, ističući da su u Bajmoku, Novom Žedniku i Ljutovu, gde su nastupali samostalno, ostvarili bolje rezultate nego prošli put.

- Savez bačkih Bunjevaca je učestvovao samostalno, sa svojom listom, u za nas tipične, tri mesne zajednice – u Bajmoku, Novom Žedniku, i Ljutovu, a u svim drugim mesnim zajednicama podržali smo zajedničku listu Srpske napredne stranke. - kaže Mirko Bajić, predsednik SBB-a - Na samostalnom izlasku ostvarili smo odlične rezultate. U svim mesnim zajednicama gde smo imali samostalnu listu ostvaren je rezultat od 17%, što je daleko bolje od prošlih izbora.

Iz SBB-a navode da po novoj raspodeli u Bajmoku imaju tri mandata, u Novom Žedniku dva i Ljutovu jedan mandat. Ipak, prvi čovek SBB-a nije propustio priliku za poseban osvrt na Tavankut.

- Posebno ističemo našu zaslugu što je zajednička lista Srpske napredne stranke u Tavankutu odnela pobedu. Tako je sprečena dalja "hrvatizacija" u Tavankutu, koju sprovodi DSHV već duže vreme. - dodaje Bajić

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 9 meseci
Komentara: 16
Pregleda: 4435
Povezane teme

Izbori za mesne zajednice

mirko bajić

savez bačkih bunjevaca

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.