• Pregleda: 1465

Savez za školski sport Srbije obeležio jubilej, plaketa Radoslavu Svirčevu

Savez za školski sport Srbije svečanom proslavom obeležio je 50 godina postojanja, što je bio povod da se uruče mnogobrojna priznanja i zahvalnice zaslužnima za doprinos i razvoj školskog sporta. Među dobitnicima plaketa je i naš sugrađanin Radoslav Svirčev.
Savez za školski sport Srbije obeležio jubilej, plaketa Radoslavu Svirčevu

Svečanoj proslavi jubileja pored predstavnika Republičkog ministarstva omladine i sporta, i Olimpijskog komiteta, prisustvovali su i čelni ljudi Sportskih igara mladih, Sportskog saveza Srbije, Sportskog saveza Beograda i predstavnici velikog broja nacionalnih granskih saveza.

Ovom prilikom uručena su priznanja i zahvalnice najzaslužnijim pojedincima i institucijama, a Radoslav Svirčev, generalni sekretar Saveza za školski sport i pedagoge fizičke kulture Grada Subotice, jedan je od laureata.

Svirčev, koji je učešćem u SOŠOV-u 1989. godine  kao nastavnik  OŠ „Kizur Ištvan“, vodeći žensku odbojkašku ekipu, započeo karijeru vezanu za školski sport, plaketu za doprinos i razvoj u toj oblasti uručio je Loran Petrinka, predsednik Međunarodne federacije za školski sport. Po ko zna koji put se pokazalo da se dobar rad ceni, a ovo priznanje je ujedno i priznanje za kompletan Savez za školski sport i pedagoge fizičke kulture Grada Subotice.

 

Izvor: Subotica.com

povezane teme

2
nekadasnji ucenik Odgovori
' Svirac', bio je moj nastavnik fizickog u Sonji.
Posle mnooogo godina izgleda isto, kao da je vreme za njega stalo.
Bio je odlican pedagog.
Tumbi Odgovori
Svirac ,moj trener dugi niz godina.Moram samo jednu ispravku da dodam.Naime Svirčev nikada nije bio nastavnik u OŠ"Kizur Ištvan"
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.