Komentara: 1
Pregleda: 3102

Sastanak Vučinića i Korheca

09.12.2011. u 16:29h
Izvor: RTV Yueco
Sastanak Vučinića i Korheca

Gradonačelnik Subotice Saša Vučinić i predsednik Mađarskog nacionalnog saveta dr Tamaš Korhec održali su radni sastanak u Subotici na kojem su razmotrili aktualne probleme u odnosima lokalne samouprave i nacionalnog saveta. Dve strane su konstatovale da su dobri odnosi i saradnja između lokalne samouprave i nacionalnog saveta u interesu obe strane i svih građana Subotice.

Sprovođenje Zakona o nacionalnim savetima zahteva obostranu otvorenost i konstruktivnost u pristupu problemima. Ceneći značaj i potrebu kvalitetne i pravovremene saradnje između Grada i Mađarskog nacionalnog saveta, dogovoreno je da će se sva buduća komunikacija odvijati direktno između predsednika Mađarskog nacionalnog saveta i gradonačelnika.

Strane su se takođe sporazumele da će Grad Subotica u sledećoj godini ispuniti svoju zakonsku obavezu i u svom budžetu planirati sredstva za rad nacionalnih saveta u skladu sa zakonom i finansijskim mogućnostima gradskog budžeta. Vučinić je izrazio spremnost da Grad donese odluku o delimičnom prenosu osnivačkih prava Pozorišta "Deže Kostolanji" na Nacionalni savet, kao ustanovu kulture od posebnog značaja za mađarsku nacionalnu zajednicu.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 4 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 3102
Povezane teme

Saša Vučinić

gradonačelnik Subotice

mađarski nacionalni savet

tamaš korhec

kostolanji deže

pozorište kostolanji deže

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.