Komentara: 1
Pregleda: 5211

Saša Božović u Subotici

04.04.2012. u 17:38h
Izvor: RTV Yueco
Saša Božović u Subotici

Jedan od najpoznatijih pesnika za decu, Aleksandar Saša Božović sinoć je održao književno veče u Velikoj većnici Gradske kuće. Program su organizovali Gradska biblioteka Subotica i Osnovna škola „Sečenji Ištvan“, u želji da mališanima omoguće upoznavanje sa pesnikom čije pesme čitaju u čitankama.

Saša Božović je do sada objavio 6 knjiga pesama za decu, a njegove pesme su zastupljene u školskim udžbenicima, antologijama i časopisima za decu. Preko 150 njegovih pesama za decu su do sada komponovali najznačajniji kompozitori tog žanra, poput Leontine Vukomanović, Jovana Adamova, Vladimira Grajića i mnogih drugih. Pesme ovog književnika se često izvode u televizijskim i radijskim emisija, na muzičkim festivalima i priredbama za decu. Saradnik je scenariju popularne emisije namenje deci „Muzički tobogan“. Ovaj pesnik je svoj rad posvetio stvaralaštvu za decu i u tome uživa.

Subotička osnovna škola „Sečenji Ištvan“ je uz podršku Gradske biblioteke dovela poznatog pesnika za decu u naš grad u želji da deci približi pisanu reč i da ih upoznaju sa piscem čije pesme čitaju u čitankama i često ih slušaju na raznim manifestacijama i priredbama namenjenim deci.

U sinoćnjem programu u Velikoj većnici Gradske kuće pored pesnika, u programu su učestvovala deca škole „Sečenji Ištvan“- hor koji broji 150 đaka i orkestar od 46-oro dece, koji su izveli 6 kompozicija rađenih na pesme Saše Božovića, uz podršku svojih nastavnika.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 3 nedelje
Komentara: 1
Pregleda: 5211
Povezane teme

gradska kuća

OŠ Sečenji Ištvan

saša božović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.