Komentara: 0
Pregleda: 2024

Saradnja filmskih festivala

19.10.2011. u 01:47h
Izvor: RTV Yueco
Saradnja filmskih festivala

Okrugli sto na temu „Saradnja i umrežavanje filmskih festivala u pograničnom regionu Hrvatska-Srbija“, u okviru projekta CROSSOVERS, okupio je niz filmskih stvaralaca i ljubitelja filma koji su izneli svoje viđenje prekogranične saradnje filmskih festivala.

Okrugli sto bio je prilika da se na jednom mestu okupe predstavnici filmskih festivala pogranične regije sa ciljem sagledavanja mogućnosti umrežavanja, zajedničke tj. međusobne promocije kao i ispitivanja drugih oblasti saradnje. Moderatori okruglog stola bili su selektor programa Paralele i sudari i Mladi duh Evrope na Festivalu evropskog filma Palić Petar Mitrić i producent Festivala dokumentarnog rock filma DORF Toni Šarić.

Takođe, rezultat okruglog stola će biti i kreiranje brošure o festivalskoj ponudi regiona. Projekat CROSSOVERS realizuje Otvoreni univerzitet Subotica u partnerstvu sa Udruženjem ljubitelja filma iz Vinkovaca, a sufinansiran je iz fonda pretpristupne pomoći EU - IPA Prekogranična saradnja Hrvatska – Srbija. Projekat traje 12 meseci i ima za cilj da podstakne prekograničnu kulturnu saradnju i razvije saradnju mladih umetnika na području filma i muzike.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2024
Povezane teme

Otvoreni univerzitet Subotica

IPA prekogranični program

palićki filmski festival

filmski festival u subotici

petar mitrić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.