• Pregleda: 1600

Saradnja filmskih festivala

Saradnja filmskih festivala

Okrugli sto na temu „Saradnja i umrežavanje filmskih festivala u pograničnom regionu Hrvatska-Srbija“, u okviru projekta CROSSOVERS, okupio je niz filmskih stvaralaca i ljubitelja filma koji su izneli svoje viđenje prekogranične saradnje filmskih festivala.

Okrugli sto bio je prilika da se na jednom mestu okupe predstavnici filmskih festivala pogranične regije sa ciljem sagledavanja mogućnosti umrežavanja, zajedničke tj. međusobne promocije kao i ispitivanja drugih oblasti saradnje. Moderatori okruglog stola bili su selektor programa Paralele i sudari i Mladi duh Evrope na Festivalu evropskog filma Palić Petar Mitrić i producent Festivala dokumentarnog rock filma DORF Toni Šarić.

Takođe, rezultat okruglog stola će biti i kreiranje brošure o festivalskoj ponudi regiona. Projekat CROSSOVERS realizuje Otvoreni univerzitet Subotica u partnerstvu sa Udruženjem ljubitelja filma iz Vinkovaca, a sufinansiran je iz fonda pretpristupne pomoći EU - IPA Prekogranična saradnja Hrvatska – Srbija. Projekat traje 12 meseci i ima za cilj da podstakne prekograničnu kulturnu saradnju i razvije saradnju mladih umetnika na području filma i muzike.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.