Komentara: 0
Pregleda: 3014

Saradnja Ekonomskih fakulteta

07.04.2009. u 18:37h
Izvor: RTV Yueco
Saradnja Ekonomskih fakulteta

Diplomirani studenti Ekonomskog fakulteta u skorijoj budućnosti moći će da nastave sa master studijama na Ekonomskom fakultetu u đeru o trošku tog fakulteta, izjavio je za YuEco dekan Ekonomskog fakulteta prof. dr Božidar Leković.

To omogućava sporazum koji su potpisala ova dva fakulteta, a koji je samo jedan u nizu sporazuma koje Ekonomski fakultet iz Subotice ima sa srodnim institucijama širom sveta. Značaj ovih sporazuma se ogleda u brojnim razmenama studenata tokom godine i njihovim zajedničkim nastupima na simpozijumima širom sveta što doprinosi da studenti stiču više znanja i iskustva iz raznih oblasti ekonomije.

Prodekan Ekonomskog fakulteta za međunarodnu saradnju prof. dr. Tibor Kiš kaže da je ovaj samo jedan od desetak sporazuma koji su potpisani sa visokoškolskim ustanovama širom sveta. Podrazumevaju zajednička istraživanja, izdavanje publikacija, razmenu nastavnika i studenata. Konkretno - pet studenata iz Subotice učestvovaće uskoro na letnjoj školi Univerziteta u Pečuju gde su i ranije ostvarivali dobre rezultate.

Značaj pomenutih sporazuma biće na najbolji način dokazan sledećeg meseca na Paliću. Ekonomski fakultet će tada održati simpozijum o strategijskom menadžmetu, koji će okupiti nekoliko stotina ekonomista i menadžera iz svih krajeva sveta.

 

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 15 godina i 3 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 3014
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.