Komentara: 0
Pregleda: 2390

Saopštenje SVM-a

15.02.2011. u 15:57h
Izvor: RTV Yueco
Saopštenje SVM-a

Savez vojvođanskih Mađara je proteklih dana sa zaprepašćenjem pratio medijski obračun stožernih stranaka vladajuće koalicije, koji je doveo do teške destabilizacije političke situacije u zemlji.

Želimo skrenuti pažnju, da se eventualnim padom Vlade Republike Srbije nanosi nenadoknadiva šteta evropskim integracijama Srbije, odvraćaju strane investicije, ugrožavaju skromni rezultati privrednog oporavka, što će za posledicu imati dalje pogoršanje ionako teškog materijalnog položaja građana Srbije.

Pozivamo najuticajnije stranke izborne liste „Za Evropsku Srbiju“ da umesto nastavka strančarenja, u najskorije vreme zatvore pitanje rekonstrukcije Vlade Republike Srbije, da smene neuspešne ministre, posebno one koji su bili akteri brojnih finansijskih afera i da na ovaj način pokažu odgovornost i brigu za građane i državu.

Pozivamo naše koalicione partnere da, umesto izazivanja prevremenih izbora, u okviru resora koje vode preduzmu odlučne korake ka ispunjavanju kriterijuma za dobijanje statusa kandidata za članstvo u Evropskoj uniji, da bez odugovlačenja izvrše potpunu reviziju reforme pravosuđa, da putem ukidanja blanko ostavki vrate poverenje javnosti u Skupštinu Srbije, da predlože donošenje zakona o izvornim prihodima Vojvodine, zakona o vraćanju nepravedno oduzete imovine Vojvodini, lokalnim samoupravama i građanima Srbije, kao i da napokon započnu realizaciju svojih predizbornih obećanja o otvaranju više stotina hiljada novih radnih mesta i povećanju standarda.Savez vojvođanskih Mađara će istrajati da bude pouzdan partner na ovim poslovima.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 2390
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.