Komentara: 0
Pregleda: 2293

Saopštenje Saveza bačkih Bunjevaca

24.10.2011. u 15:16h
Izvor: RTV Yueco
Saopštenje Saveza bačkih Bunjevaca

Savez bačkih Bunjevaca smatra neozbiljnom i neodgovornom izjavu aktulene ministarke omladine i sporta da ne zna za šta je glasala na Vladi kada je doneta odluka da dalju izgradnju kompleksa bazena u Dudovoj šumi, umesto Ministarstva omladine i sporta vodi Ministarstvo za zaštitu životne sredine, i da je glasala zato što je to politička odluka.

Umesto da država ispuni ugovornu obavezu i da Subotica dobije odgovarajući sportski centar, sredstva se usmeravaju u predizbornu kampanju, a građanima se pričaju bajke o velikim projektima u gradu, smatraju u Savezu bačkih bunjevaca. SBB smatra netačnim i podatke koje su izneli u URS-u u vezi sa 640 miliona dinara koje će grad dobiti na osnovu izmene zakona o finansiranju lokalnih samouprava, jer su odbornici URS-a, na rebalansu budžeta grada, glasali da ni dinar ne ide mesnim zajednicama, a da se sa ovim sredstvima krpe rupe u budžetu.

Takođe je prava istina, da je to daleko manje sredstava, od onih na koja je Subotica imala pravo iz fondova za kapitalna ulaganja, a kojih u buduće zbog istog tog zakona, više neće biti u tom iznosu, navodi se na kraju saopštenja ove partije.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2293
Povezane teme

Ujedinjeni regioni Subotica

savez bačkih bunjevaca

urs

bazen u subotici

sbb

bazen prozivka

bazen na prozivci

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.