Komentara: 6
Pregleda: 8877

Saopštenje Poreske uprave Subotica

03.11.2011. u 13:30h
Saopštenje Poreske uprave Subotica

Do 31. oktobra na šalterima Poreske uprave u Subotici predato je 1.568 zahteva za usaglašavanje poreskog duga po osnovu 19.218 obaveštenja koja su u drugoj polovini oktobra stigla na adrese pravnih i fizičkih lica u Subotici. Reč je o dugovanjima po različitim poreskim obavezama koja se odnose na 3.035 pravnih i 16.184 fizička lica.

Obaveštenja su poslata u interesu poreskih obveznika, sa ciljem da ih upoznaju i upozore na stanje njihovih obaveza. Svi građani i pravna lica koji imaju bilo kakve nedoumice u vezi sa obaveštenjem koje su primili, sve dodatne informacije mogu dobiti na šalterima Poreske uprave.

I građani I pravna lica, u skladu sa aktuelenim propisima, mogu podneti zahtev za plaćanje zaostalih obaveza na rate, a na raspolaganju im je i mogućnost da podnesu žalbu, zahtev za zastarelost ili obnovu postupka.

Taksa za podnošenja žalbe je 370,00 dinara, zahteva za zastarelost 660,00 dinara, a za obnovu postupka 2.140,00 dinara.

DIREKTOR PORESKE UPRAVE
FILIJALA SUBOTICA
Goran Martinović


Dodatak:

Treba da plate dug za porez na firme koje ne postoje više od deset godina (Blic)

"...ljudi ne znaju ni za koji period im je taj dug ni po kom osnovu. U većini slučajeva je to već nešto što je plaćeno ili nešto što je zastarelo, jer nakon pet godina dug za porez zastareva, ukoliko poreska uprava ne reaguje - rekla je Šupićeva."
"...procedura koja sledi za sve vlasnike knjigovodstvenih agencija biće mučna jer treba da idu na šalter i za svakog klijenta posebno podnesu zahtev za listing o stanju poreskog računa. Taj listing čeka se mesec ili dva, a potom se uporođuje sa onim iz Poreske uprave. Kada se utvrdi čija je greška, piše se zahtev da se ista ispravi. Kako je u Vojvodinu poslato 260.000 ovakvih zahteva, vrlo je verovatno da će šalteri poreskih uprava biti još dugo zakrčeni."

 

Postavljeno pre 12 godina i 5 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 8877
Povezane teme

porez na imovinu u subotici

porez na imovinu

plaćanje poreza

poreska uprava

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.