Komentara: 1
Pregleda: 2472

Saopštenje LDP povodom protesta poljoprivrednika

31.05.2011. u 19:09h
Izvor: RTV Yueco
Saopštenje LDP povodom protesta poljoprivrednika

GO LDP u Subotici je šokiran činjenicom da se subotički i vojvođanski poljopivrednici organizovano policijskim snagama sprečavaju da mirno izraze svoj protest protiv nedosledne i pogrešne agrarne politike koja je proizvod obračuna dva krila u samoj vladajućoj stranci.Apelujemo da Vlada hitno ukloni policijske snage i dozvoli poljoprivrednicima da mirno iskažu svoj protest i svoje zahteve i da ih ne prisiljava da blokiraju puteve.

"Juče je dozvoljeno okupljanje pristalica generala Mladića koji je optužen za ratne zločine i divljanje klorofašističkih organizacija, a danas je u toku organizovano zadržavanje i maltretiranje poljoprivrednika Vojvodine koji su krenuli iz svih mesta u mirnu protestnu vožnju. Poljoprivrednici su uradili sve što je traženo od njih, posejali su svoje njive sopstvenim sredstvima i ispunili sve moguće administrativne procedure koje su bile važeće u vreme setve", navodi se u saopštenju.

"Nakon setve Ministartvo poljoprivrede je promenilo pravila igre uz bahate pokušaje da podeli poljoprivrednike na male i velike, vojvođane i srbijance..LDP upozorava javnost i poljoprivrednike da preložena uredba koja se odnosi na isplatu 14.000 do 10 ha neće povećati broj korisnika subvencija među onima koje ministarstvo naziva malima jer je registracija završena a uslov za subvenicije ostaje plaćeno poljoprivredno socijalno osiguranje, nego će samo ukinuti sredstva onima koji imaju malo veće posede.", navodi LDP

Cilj razvoja poljoprivrede je povećanje konkurentnosti koja se postiže investicijama i znanjem a socijani problemi u selu se neće rešiti plaćanjem po hektaru, zaključuje se u saopštenju ove stranke.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 10 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2472
Povezane teme

LDP Subotica

protest poljoprivrednika traktorima

liberalno demokratska partija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.