Komentara: 10
Pregleda: 3738

Saopštenje G.O. LSV-a

11.06.2011. u 17:36h
Izvor: RTV Yueco
Saopštenje G.O. LSV-a

Liga socijaldemokrata Vojvodine uputila je saopsštenje u kojem se negiraju navodi SVM-a i u kojem između ostalog stoji:

Nakon izbora 2008. godine je Liga socijaldemokrata Vojvodine u Subotici, osvojila 10% glasova na pokrajinskom nivou , a cenzus na gradskom nivou joj je izmakao za svega 160 glasova. Uprkos ovoj činjenici da LSV u Subotici podržava veliki broj birača SVM ne samo da se nije zalagao da članovi Lige uzmu veće učešće u podeli odgovornosti za stanje u Subotici već je zajedno sa koalicionim partnerima u gradskoj skupštini glasao da se smene svi članovi LSV na gradskom nivou, pa nije jasno na koja direktorska mesta i mesta u upravnim odborima ukazuje SVM u svom saopštenju kada ih Liga u Subotici nema nijedno, između ostalog zahvaljujući SVM-u . Očigledno da se SVM služi neistinama kada govori o razlozima zbog kojih LSV razmišlja o strateškom partnerstvu sa DS-om ili bilo kojom drugom političkom opcijom.

LSV je stalno kritikovala odnos političkih stranaka prema mesnim zajednicama i činjenicu da one nisu u fokusu stranaka i da taj odnos prema njima mora da se promeni. Zbog toga je za LSV ne prihvatljivo da se o sastavu rukovodstva mesnih zajednica odlučuje na nižem nivou. U LSV-u smatramo da istu važnost imaju, kako upravljanje gradom tako i upravljanje mesnim zajednicama, da se njihova situacija mora sagledavati strateški i da se njihovim radom, planovima i razvojem bave najjače političke strukture i da ne budu prepuštene same sebi što je do sada bio isključivi sučaj.

Takođe nije jasno ko su ti na lokalnom nivou koji o rukovodstvu mesne zajednice razgovaraju u ime SVM- a i LSV-a kada se zna da izbori nisu okončani i još se ne zna tačan sastav kandidata u skupštinama mesnih zajednica sa pojedinih lista. Ono što je Liga uradila jeste da je za sada samo i načelno razgovarala, a na poziv Demokratske stranke o strateškom razvoju. Takav poziv za razmatranje saradnje na nivou mesnih zajednica, ali u okviru strateškog partnerstva između LSV-a i SVM-a, nama nije upućen.

Ako su u SVM-u smatrali da će članovi LSV služiti bilo kojoj političkoj partiji za popunjavanje praznina u organima mesnih zajednica i služiti kao municija u obračunu za fotelje u lokalnoj samoupravi onda su se grdno prevarili.

LSV je nakon ovih izbora dokazao da je snažna politička organizacija u Subotici i da najvažnije odluke donosi prema Statutu stranke, a ne u lokalnim ugostiteljskim objektima.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 10 meseci
Komentara: 10
Pregleda: 3738
Povezane teme

Izbori za mesne zajednice

Izbori u Subotici

LSV

liga socijaldemokrata vojvodine

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.