Komentara: 5
Pregleda: 3291

Saopštenje G.O. LDP-a

03.08.2011. u 15:22h
Izvor: RTV Yueco
Saopštenje G.O. LDP-a

Gradski odbor Liberalno demokratske partije Subotica smatra da je nedopustivo da u "Evropskoj Subotici" pacijenti sa uputom za specijalističke preglede u oftamološku ambulantu Opšte bolnice Subotica dobijaju termine za pregled tek za avgust 2012. godine!

GO LDP Subotica postavlja pitanje Direktoru, Upravnom I Nadzornom odboru Opšte bolnice Subotica, kao i Gradonačelniku i rukovodstvu Grada Subotice: kako građani ovog grada, koji svakog meseca od svojih zarada izdvajaju ne male sume za zdravstveno osiguranje, mogu da ostvare pravo na zdravstvenu zaštitu kada za običan očni pregled treba da čekaju godinu dana? U ovoj situaciji najviše trpe najslabiji - deca i mladi, penzioneri i naravno, oni najbrojniji, koji nemaju novca da plate usluge privatnog zdravstvenog sektora.

Gradonačelnik, kao prvo lice gradske uprave, mora biti zainteresovan za lokalni sistem zdravstvene zaštite i mora da ponudi pomoć Grada Opštoj bolnici Subotica u rešavanju problema nedostatka lekara specijalista. To je njegova i dužnost Grada prema sugrađanima koji su ih izabrali, bez obzira na zakonom propisane nadležnosti. Grad ima dovoljno sredstava da određenim izdvajanjima omogući dovođenje dovoljnog broja lekara specijalista, što bi mučno stanje pregleda u oftamološkoj ambulanti učinilo ružnom prošlošću. Jer, ovde se ne radi o specifičnim i retkim znanjima i veštinama, već o minimalnim obaveznim sadržajima zdravstvene zaštite, koje je moguće lako rešiti uz stipendije i druge oblike podrške stučnom obrazovanju, a u ovim troškovima može da učestvuje i Grad i tako direktno pomogne svojim sugrađanima.

GO LDP Subotica takođe poziva Upravni odbor Opšte bolnice Subotica da hitno traži od Direktora ove ustanove šestomesečni izveštaj o radu i poslovanju bolnice, da shodno izveštaju preduzme korake za što brže rešavanje ovog problema i da pozovu Grad da pomogne u rešavanju problema shodno svojim mogućnostima.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 8 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 3291
Povezane teme

subotička bolnica

LDP Subotica

bolnica

liberalno demokratska partija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.