• Pregleda: 2485

Saopštenje G.O. DSS-a

Saopštenje G.O. DSS-a

Predlog zakona o rehabilitaciji, koga u sadašnjem obliku ne prihvataju vojvođanski Mađari, će se ponovo naći pred poslanicima početkom novembra. Savez Vojvođanskih Mađara je, nakon oštrih kritika Zakona o vraćanju imovine, ocenivši da se njime svi Mađari proglašavaju kolektivno krivima za ratne zločine u Drugom svetskom ratu, inicirao da naš državni vrh učini još jedan u nizu ustupaka kojima bi zadovoljili interese drugih zemalja, a pritom potpuno zanemarili sopstvene.

Na svaki zahtev koji stigne, menjaćemo svoje zakone, smatraju u gradskjom odboru Demokratske stranke Srbije. Namerno ili slučajno, Zakon o restituciji za koji Mađarska smatra da diskriminiše mađarsku manjinu u Srbiji, potpuno je pogrešno protumačen, pa je čak stiglo i upozorenje mađarskog državnog sekretara za spoljne poslove da ova zemlja možda neće podržati kandidaturu Srbije za članstvo u EU.

Nijedna država pa ni Mađarska, nema pravo na takav način uslovljavanja, a insistiranje na tome da se ovo pitanje reši tako da i teoretska mogućnost principa kolektivne krivice bude isključena - samo je pokazatelj da je SVM ozbiljno krenuo u političku kampanju po već viđenom scenariju po kome je navodno diskriminisanja mađarske manjine u Srbiji opet na dnevnom redu. Ovoga puta koristeći novi metod-namerno pogrešno tumačenje Zakona, kojim je zapravo jedino ova stranka sama izjednačila vojvođanske Mađare i fašiste, navodi se na kraju saopštenja DSS-a.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

2
BAĆO Odgovori
O HO, OGLASILI SE ŽUTI EVO I PRIJATELJI IZ DSS-A
styx Odgovori
portparoli zutih.....partneri...))
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.