Komentara: 2
Pregleda: 2583

Saopštenje G.O. DS-a

23.06.2011. u 16:08h
Izvor: RTV Yueco
Saopštenje G.O. DS-a

Način i obrazloženje pokretanja postupka smene glavnog i odgovornog urednika dnevnog lista "Mađar so" Čabe Presburgera, jedan je od najtežih i nagrubljih napada na medije u Srbiji u XXI veku, smatraju u gradskom odboru Demokratske stranke.

Prosto je neverovatno koliko je Upravni odbor ovog lista „transparentan” u obrazloženju smene glavnog i odgovornog urednika "Mađar soa" . Urednik je kriv jer nije poželjno lepo, a naročito ne dovoljno često pisao o Savezu vojvođanskih Mađara i njegovim liderima i - tačka. Istina, grešan je i zato što je „zaboravio” na par press konferencija SVM-a ali prvo potire drugo pa je svakako zreo za smenu.

U demokratskom društvu, za koje se borio i Savez vojvođanskih Mađara, sa jasnim zakonskim, političkim i društvenim rešenjima vezanim za slobodu informisanja, ovakav napad na javno glaslilo koje finansisraju poreski obveznici u Srbiji nije samo problem dnevnog lista "Mađar so".

Gradski odbor Demokratske stranke u Subotici poziva Nacionalni savet Mađara da ne prihvati inicijativu Upravnog odbora dnevnog lista "Mađar so" odnosno odluku svog Odbora za informisanje za smenu glavnog i odgovornog urednika i pridružuje se protestima udruženja novinara koja su se oglasila ovim povodom.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 9 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 2583
Povezane teme

demokratska stranka Subotica

DS Subotica

magzar szo

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.