• Pregleda: 2181

Saopštenje G.O. DS-a

Saopštenje G.O. DS-a

Način i obrazloženje pokretanja postupka smene glavnog i odgovornog urednika dnevnog lista "Mađar so" Čabe Presburgera, jedan je od najtežih i nagrubljih napada na medije u Srbiji u XXI veku, smatraju u gradskom odboru Demokratske stranke.

Prosto je neverovatno koliko je Upravni odbor ovog lista „transparentan” u obrazloženju smene glavnog i odgovornog urednika "Mađar soa" . Urednik je kriv jer nije poželjno lepo, a naročito ne dovoljno često pisao o Savezu vojvođanskih Mađara i njegovim liderima i - tačka. Istina, grešan je i zato što je „zaboravio” na par press konferencija SVM-a ali prvo potire drugo pa je svakako zreo za smenu.

U demokratskom društvu, za koje se borio i Savez vojvođanskih Mađara, sa jasnim zakonskim, političkim i društvenim rešenjima vezanim za slobodu informisanja, ovakav napad na javno glaslilo koje finansisraju poreski obveznici u Srbiji nije samo problem dnevnog lista "Mađar so".

Gradski odbor Demokratske stranke u Subotici poziva Nacionalni savet Mađara da ne prihvati inicijativu Upravnog odbora dnevnog lista "Mađar so" odnosno odluku svog Odbora za informisanje za smenu glavnog i odgovornog urednika i pridružuje se protestima udruženja novinara koja su se oglasila ovim povodom.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

2
Baltazar Odgovori
Ha,ha,ha... Slepac sudi o suncu ! Dragi zuckasti bolje bi bilo da cutite ! I da se pokrijete usima i psssssssssst.
Peka Odgovori
Eh, žuti sude o medijima, a okruženi JUL-ovim propagatorima (S. D., T. B. i B. Ž.) koji vode gradske medije i kojima Grad dodeljuje milione dinara... SRAMOTA!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.