Komentara: 8
Pregleda: 2236

Saopštenje Bunjevačkog nacionalnog saveta

31.01.2012. u 14:57h
Izvor: RTV Yueco
Saopštenje Bunjevačkog nacionalnog saveta

Bunjevački nacionalni savet je zapanjen sinhronizovanim napadima hrvatskih i srpskih desničarskih stranaka iz davnog i tamnog političkog vremena - Tuđmana i Šešelja! BNS moli sve te velike „naučnike“ da svoje „naučne aspiracije“ rešavaju na drugi način, a ne napadima na jednu legitimnu i priznatu nacionalnu manjinu u Srbiji.

Rad na standardizaciji bunjevačkog jezika je stvar nadležnih institucija u okviru Bunjevačkog nacionalnog saveta i Odbora za službenu upotrebu jezika i pisma u skladu sa Zakonom i Ustavom Republike Srbije.

Ovaj rad se odvija u skladu sa standardima koji su utvrđeni i kako smo već obaveštavali javnost očekujemo da će uskoro iz štampe izaći čitanka za izučavanje bunjevačkog jezika u osnovnim školama, gramatika i metodološki priručnik, a da će sve potrebne radnje na standardizaciji jezika biti okončane do kraja 2012. godine i da će odluka o standardizovanom bunjevačkom jeziku biti doneta u 2013. godini.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 1 mesec
Komentara: 8
Pregleda: 2236
Povezane teme

bunjevci

bunjevački nacionalni savet

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.