• Pregleda: 3857

Saobraćajna policija i Crveni krst kroz akciju apelovali na vozače da poštuju ograničenja brzine

Današnja zajednička akcija Saobraćajne policije i Crvenog krsta Subotica, koja je bila sprovedena na tri lokacije u reonu Subotice, imala je za cilj da apeluje na vozače da poštuju ograničenja brzine i ponašaju se odgovorno u saobraćaju.
Saobraćajna policija i Crveni krst kroz akciju apelovali na vozače da poštuju ograničenja brzine

Projekat "Život se gubi u deliću sekunde", koji će biti realizovan do kraja septembra, ima za cilj smanjenje broja saobraćajnih nezgoda, a koje nastaju kao posledica prekoračenja brzine kretanja.

U saradnji sa volonterima Crvenog krsta vozačima koji su zaustavljani zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine deljene su brošure koje, između ostalog, prikazuju "crne brojke" iz statistika saobraćajnih nezgoda koje su se desile na području Subotice, odnosno u zoni nadležnosti Policijske uprave Subotica, tokom prethodne godine.

- Izvršenom analizom saobraćajnih nezgoda na našoj teritoriji utvrđeno je da se oko 40 odsto saobraćajnih nezgoda dogodi usled neprilagođene brzine, te će posebna pažnja biti usmerena na svest vozača da se pridržavaju propisane brzine. - rekao je kapetan policije Vladan Gajić, načelnik Odeljenja saobraćajne policije u Subotici - Tokom realizacije projekta, koji će trajati do 30. septembra, policijski službenici ukazivaće vozačima na rizike koje brza vožnja nosi sa sobom.

Gajić je apelovao na vozače da se pridržavaju propisane brzine kretanja, da ne voze pod uticajem alkohola, da obavezno koriste sigurnosne pojaseve, da tokom vožnje ne koriste mobilne telefone, niti druge uređaje koji ne omogućavaju upotrebu bez korišćenja ruku, kao i da se pridržavaju ostalih saobraćajnih propisa jer tako  štite kako  svoju tako i bezbednost drugih učesnika u saobraćaju.

Pripadnici Odeljenja saobraćajne policije bili su raspoređeni na tri punkta - u Subotici kod Gradskog stadiona, zatim u centru Palića, kao i kod naplatne rampe na auto-putu kod petlje "Jug".

Izvor: Subotica.com

povezane teme

5
duden Odgovori
I naravno na palickom putu smanjiti brzinu na 35km/h, a kaznjavati vec na 37!

Platio kaznu 5000 din jer sam isao 62 ma 60 ogranicenje, a put sa 4 trake, autoput moze da bude!
Dobro sam prosao, mogli su mi oduzeti vozacku i auto + goli otok mecec, dva.
SW Odgovori
Vise ovakvih akcija...nadam se, da ce nesavesni vozaci napokon progledati.
Nina Odgovori
Odlična akcija-samo da bude i rezultata!
ČINJENICA Odgovori
Ma, koja mile-lale akcija, koji bakraći? Ptičje mleko nije bilo u ponudi? Udarci po džepu, a za teže prekršaje odmor o državnom trošku i oduzimanje dozvole-a su "zakon". Nema druge, inače će crveni krst, ali na vozilima hitne pomoći (barem je nekada bio), svako malo se baviti posledicama, kao što se i bavi.
ABC Odgovori
Još bi bilo bolje da taj letak odštampali samo i isključivo na kineskom ili na arapskom. Pogotvo strancima fali ta zastarela ćirilica.
Svuda u svetu se piše i komunicira latinicom. To je diskriminacija svih nacionalnih manjina u Srbiji. Ovako Srbija neće ući u EU!!!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.