Komentara: 5
Pregleda: 4452
Video
Foto

Saobraćajna policija i Crveni krst kroz akciju apelovali na vozače da poštuju ograničenja brzine

22.08.2019. u 17:04h
Izvor: Subotica.com
Današnja zajednička akcija Saobraćajne policije i Crvenog krsta Subotica, koja je bila sprovedena na tri lokacije u reonu Subotice, imala je za cilj da apeluje na vozače da poštuju ograničenja brzine i ponašaju se odgovorno u saobraćaju.
Saobraćajna policija i Crveni krst kroz akciju apelovali na vozače da poštuju ograničenja brzine

Projekat "Život se gubi u deliću sekunde", koji će biti realizovan do kraja septembra, ima za cilj smanjenje broja saobraćajnih nezgoda, a koje nastaju kao posledica prekoračenja brzine kretanja.

U saradnji sa volonterima Crvenog krsta vozačima koji su zaustavljani zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine deljene su brošure koje, između ostalog, prikazuju "crne brojke" iz statistika saobraćajnih nezgoda koje su se desile na području Subotice, odnosno u zoni nadležnosti Policijske uprave Subotica, tokom prethodne godine.

- Izvršenom analizom saobraćajnih nezgoda na našoj teritoriji utvrđeno je da se oko 40 odsto saobraćajnih nezgoda dogodi usled neprilagođene brzine, te će posebna pažnja biti usmerena na svest vozača da se pridržavaju propisane brzine. - rekao je kapetan policije Vladan Gajić, načelnik Odeljenja saobraćajne policije u Subotici - Tokom realizacije projekta, koji će trajati do 30. septembra, policijski službenici ukazivaće vozačima na rizike koje brza vožnja nosi sa sobom.

Gajić je apelovao na vozače da se pridržavaju propisane brzine kretanja, da ne voze pod uticajem alkohola, da obavezno koriste sigurnosne pojaseve, da tokom vožnje ne koriste mobilne telefone, niti druge uređaje koji ne omogućavaju upotrebu bez korišćenja ruku, kao i da se pridržavaju ostalih saobraćajnih propisa jer tako  štite kako  svoju tako i bezbednost drugih učesnika u saobraćaju.

Pripadnici Odeljenja saobraćajne policije bili su raspoređeni na tri punkta - u Subotici kod Gradskog stadiona, zatim u centru Palića, kao i kod naplatne rampe na auto-putu kod petlje "Jug".

Izvor: Subotica.com
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 7 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 4452
Povezane teme
saobraćajna policija radarska kontrola bezbednost u saobraćaju kontrola brzine vezivanje bezbednosnog pojasa saobraćajna kontrola
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 5 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.