• Pregleda: 2687

Saobraćajna hronika - Subotica

Saobraćajna hronika - Subotica

U proteklih nedelju dana na području Policijske uprave u Subotici dogodilo se 18 saobraćajnih nezgoda, deset sa nastradalim licima i osam sa materijalnom štetom.

U ovim saobraćajnim nezgodama šest osoba je zadobilo teške telesne povrede, dok je 11 osoba lakše povređeno. 

U navedenom periodu, sprovedena je pojačana kontrola učesnika u saobraćaju sa akcentom na prekršaje prekoračenja brzine kretanja i nekorišćenja sigurnosnog pojasa. Tom prilikom je podneto 16 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka i izdat je 41 nalog za uplatu novčane kazne. U toku akcije je sankcionisano 38 prekršaja prekoračenja brzine kretanja i 7 prekršaja nekorišćenja sigurnosnog pojasa. Kontrolisano je ukupno 190 vozača.

U toku protekle nedelje vatrogasna jedinica je intervenisala 41 put. Svi požari su bili malog intenziteta i manje materijalne štete.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

5
abc Odgovori
Podrzavam kontrole, da se vrsi kako treba. najveci problem mi je zakon o dozvoljenoj brzini. Juce smo isli na Ergelu Kelebija, lepim, novim kolima, koje cuvamo, znaci nema teorije, da vozimo, ko muva bez glave, ali ova "brzina" od 50 km, na sasvim praznom putu... Mnogi su nas zaobisli, pa smo se osecali, ko budale, oni stigli za tren oka na granicu, a mi se vukli-postujuci pravila. Koji vrag uvedu onda veca kola, bolje da vozimo tricikle i peglice... :))
DISKO-DREKAVAC Odgovori
Sledeći put kada idete na Kelebiju pogledajte malo znakove i videćete da nije 50 ograničenje.Pretpostavljam da vozite napamet jer na izlazu iz Subotice je postavljena tabla da napuštate naseljeno mesto pa je samim tim dozvoljena brzina 80 km/h,a tek kada ulazite u Kelebiju na mestu stare table je postavljen znak za naseljeno mesto.Samo treba obraćati pažnju kada se vozi i biće sve ok.Nek me neko ispravi ako grešim.
suboticanin Odgovori
Nije samo to problem,problem je sto predstavnici zakoma ili MUP vozi isto nepropisno,krse brzinu,bez svetala i bez pojasa pa i po koja casica ali njima se moze ko i ovima sto voze zatamljene dzipove,sramota! Postali smo policijski grad,samo fali jos da se uvede policijski cas i sve su uradili.
balfasz Odgovori
E moj DISKO-DREKAVAC, izgleda da si ti davno isao na tu stranu... od kada je uvedeno novo ogracinjenje od tada su i table malo izpomerane, tako da su table "ozlaz iz Subotice" i "ulaz u Kelebiju" prakticno na istom stubu... a za svaki slucaj su stavili i jednu tablu koja oznacava "naseljeno mesto" za svaki slucaj da se ne moze brze od 50...
Ali istina je da nije dozvoljeno ici samo sa 50, na dosta velikoj deonici tog puta ogranicenje je 40!!!

Slican je slucaj i sa palickim putem, mada us tamo ostale stare table koje dozvoljavaju brzinu od 60, sto neznam da li je u skladu sa bilo kojim zakonom, ili se i tamo mora ici sa 50? neznam, ali je i tamo bezveze 50 pa i 60 dok u gradu ne kaznjavaju ljude koji idu i sa 100...
DISKO-DREKAVAC Odgovori
e pa moj BALFASZ ja idem na tu stranu par puta dnevno tako da ćeš morati da se upoznaješ sa saobraćajnim propisima pošto očigledno ne znaš znakove.I znam da su na istom stubu i Subotica i Kelebija a ti stavi naočare kada prođeš "Trgopromet" na izlazu iz Subotice ka Kelebiji pa ćeš da vidiš gde je koja tabla a prošao sam tuda pre 20 min tako da nemoj pametovati nego pogledaj pa se onda javljaj i kritikuj nekog.Znači kada izlaziš iz Subotice imaš znak da izlaziš iz naseljenog mesta tj imaš znak za naseljeno mesto koji je prekrižen sa crvenim,a na ulazu u Kelebiju gde je nekada bila tabla za Kelebiju stoji znak da ulaziš u naseljeno mesto a znak za ograničenje od 40 km/h nema između Subotice i Kelebija prvi znak od 30 km/h je kod skole gde je "Trgopromet" e sad ako ovo nisi shvatio jedino da ti još nacrtam.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.