Komentara: 6
Pregleda: 17022

Šansa za Evropu za mlade Subotičane

17.06.2011. u 17:29h
Izvor: RTV Yueco
Šansa za Evropu za mlade Subotičane

Mladi subotičani između 18 i 30 godina od sada će imati priliku da borave u zemljama Evropske unije u dužini od 2 do 12 meseci po programu Evropskog volonterskog servisa, najavili su u fondaciji Fokus. Tokom volonitranja lica će imati mogućnost da upoznaju kulturu, druže se sa vršnjacima, uče jezik i steknu jedno veliko iskustvo. Evropski volonterski servis pokriva devedest procenata putnih troškova kao i sve troškove stanovanja, ishrane, osiguranja, učenje jezika i džeparca.

Sebastijan Jannsen došao je iz Holandije u Suboticu još u aprilu. Sebastijan kaže da je već dva puta bio u Srbiji i da mu je ova zemlja posebno zanimljiva zbog njene istorije, kao i muzike osamdesetih koju već duže vreme prati. Iz tog razloga odlučio je da u Subotici radi na projektu mini muzičkog festivala.

S obzirom na prirodu volontiranja, odnosno odlaska u novo nepoznato okruženje, Evropski volonterski servis organizuje treninge podrške gde se volonteri upoznaju jedni sa drugima, razmenjuju kontakte, jer po nekom nepisanom pravilu volonterske zajednice ugošćavaju jedni druge u toku volonterskog perioda.

Proces prijavljivanja traje duže i nije zagarantovan uspeh projekta. Prednost će imati oni volonteri koji izaberu manje popularna mesta, kao i oni koji budu napisali najbolja motivaciona pisma.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 10 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 17022
Povezane teme

fondacija fokus

Grad Subotica

šansa za evropu

odlazak u evropsku uniju

boravak u zemljama evropske unije

branislav filipović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.