• Pregleda: 2891

Sanirane svlačionice u OŠ „Vladimir Nazor” u Đurđinu

Gradonačelnik Subotice Jene Maglai, predsednik Skupštine grada Ilija Maravić, član Gradskog veća zadužen za obrazovanje Blaško Stantić i član Gradskog veća zadužen za sport, omladinu i turizam Vjekoslav Ostrogonac danas su, u Osnovnoj školi „Vladimir Nazor” u Đurđinu, predali na korišćenje adaptirane i sanirane svlačionice učenicima ove škole i članovima Fudbalskog kluba „Đurđin”.
Sanirane svlačionice u OŠ „Vladimir Nazor” u Đurđinu

Gradonačelnik Maglai je, u izjavi za medije, rekao da je sa problemom dotrajalih svlačionica čije je korišćenje, zbog propadanja tavanice, bilo zabranjeno za decu upoznat prošle godine, da je nakon toga doneta odluka da se iz budžetske rezerve izdvoje sredstva za adaptaciju svlačionica i da se posle izrade projektne dokumentacije krenulo u izvođenje radova.

- Za realizaciju projekta izdvojena su sredstva u iznosu od 1.400.000 dinara. Ovo je jedan mali znak koji govori da lokalna samouprava obraća pažnju i na prigradska naselja, da ne investiramo samo u gradu i užem centru nego da i u lokalnim sredinama pokušavamo da rešimo neke probleme koji decenijama nisu rešavani kako bi ljudima obezbedili normalniji životni prostor i uslove za rad – istakao je Jene Maglai.

Prostorije su bile u tako lošem stanju da deca nisu mogla da ih koriste, rekla je direktorica OŠ „Vladimir Nazor” Ljiljana Dulić. On je dodala da se nada da će svi korisnici znati da cene uloženi novac, i da će prostorije održavati tako da mogu da se koriste mnogo godina.

Uoči predaje na korišćenje adaptiranih svlačionica, učenici OŠ „Vladimir Nazor” priredili su prigodan program.

Izvor: Subotica.rs / Autor: Milan Aleksić

povezane teme

9
đurđinčanin Odgovori
Bravo za gospođu Ljiljanu Dulić. Prava osoba na pravom mestu!
stormwatch Odgovori
Sramota, Gradonacelnik i jos 5 njih iz vrhushke grada pompezno OTVARAJU renovirane decije svlacionice. Kako ih samo nije sramota, pa takve minijaturne stvari se i ne pominju, no otkad su oni na vlasti to je u Subotici kapitalni projekt.
Alvatna Odgovori
Jedan grad. funkcioner - đurđincanin i bivsi đak u toj skuli, vrlo se izdrecio.
baco Odgovori
Da di Mirko?
rax Odgovori
zbog svlacionice su se vozili do djurdjina? ovi su stvarno dokoni, ako njih 5 ide na otvaranje svlacionice. DOLE svi politicari prosli, sadasnji i buduci!
Šta reći!? Odgovori
Bolje da su napravili onu salu, nego što su tu renovirali svlačionice!
Bez gneva Odgovori
Jedan od pravih poteza! Izlazak iz Grtadske kuće i poseta selima.
Blaško čestitam! Mirko ne sem ni doći!
Korak po korak.
Djurdjincanka Odgovori
Toolike pare za te 2 male svlacionice?!!
Djurdjincanka Odgovori
Dobro je to za mladje generacije,kad sam ja isla pre 4 godine,crknuti misevi lezali tamo...
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.