Komentara: 0
Pregleda: 1736

Šandor Egereši u poseti Gimnaziji Paulinium

20.12.2011. u 21:28h
Izvor: RTV Yueco
Šandor Egereši u poseti Gimnaziji Paulinium

Predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši posetio je katoločku Gimnaziju u Subotici Paulinium. Njegova poseta sada je već tradicionalna s obzirom na to da je i prethodne tri godine pred Božićne praznike dolazio u ovu instituciju, prilikom čega je poklanjao ono što im je tada bilo najpotrebnije. Učenici Gimnazije, kao dobrodošlicu predsedniku, pripremili su kratak kulturni program.

Prema rečima direktora Gimnazije Jožefa Mioča, od kako je Šandor Egereši na funkciji predsednika Skupštine ova škola je svake godine dobila neku pomoć pred Božićne praznike. Prve godine bila je u pitanju donacija knjiga, sledeće godine školski pribor, dok je sada škola potpomognuta sa hranom.

Po rečima Egerešija ovo je po njemu drugi najlepši događaj u životu, dok je prvi susret sa svetim Ocem. On kaže da je duhovno ispunjen kada poseti ovu školu i da je ponosan na instituciju.

Ova škola 25. januara 2012. godine proslaviće i 50 godina postojanja i prema rečima direktora dobro je znati da neko ipak misli o njima i da će škola uz pomoć dobrih ljudi opstati još dugo vremena.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1736
Povezane teme

šandor egereši

gimnazija paulinium

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.