• Pregleda: 4867

Sanacija trotoara u centru Subotice

Sanacija trotoara u centru Subotice

U toku su radovi na sanaciji najfrekventnijih i najoštećenijih trotoara u užem centru grada, koji su zbog dotrajalosti predstavljali problem u nesmetanom kretanju pešaka, naročito invalida i majki sa malom decom u kolicima.

Radovi se izvode na trotoar u ulici Braće Radića od zgrade Gradske biblioteke do ugla sa ulicom Maksima Gorkog na površini od 520 metara kvadratna, na Trgu Jakaba i Komora od ulice Žarka Zrenjanina do ulice Petefi Šandora na površini od 420 kvadrata, zatim trotoar u ulici Štrosmajerova od Petra Drapšina do ulice Maksima Gorkog na površini od 1.100 metara kvadratnih.

Radovi se finansiraju novcem iz programa održavanja Direkcije za izgradnju Grada Subotica, a izvođač je Kompanija „Vojput”. Vrednost radova je 1.366.800,00 dinara. Kompletni pripremni radovi su završeni, a asfaltiranje će se obaviti čim to vremenske prilike dozvole.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

6
Always Ultra Odgovori
Jeee, kao da mi se ostvaruje neki san!!! Sacekajmo konacan izgleda ali i to valja pozdraviti- nakon visedecenijskog nemara i brukanja pred sobom i turistima neko je ipak prelomio da je to goruci problem!!!
Lana Odgovori
Aman ljudi, sta je sa ulicom Age Mamuzica u epicentru Subotice. Trotoari su podignuti od zila drveca (koje usput razbija prozore i crepove) Kamene kocke su samo po sredini ulice, potpuno nestrucno postavljene i vec ruinirane. Izmedju trotoara i kolovoza blato...
Milan Odgovori
Potrebno je sanirati i trotoare u krugu bolnice između pojedinih paviljona kao i ispred bolnice do semafora ka Prozivci, zatim na Prozivci između pojedinih zgrada ni ne postoje trotoari...
Ivan Odgovori
" a asfaltiranje će se obaviti čim to vremenske prilike dozvole."

A sta je problem sa vremenskim prilikama, usred leta???
Always Ultra Odgovori
Sto se Age Mamuzica tice, ja bih u njoj uz odredjene dorade svakako zadrzao kaldrmu koja je bas cool. Jos kada bi renovirali fasadu one palate na njenom uglu prema Maksima Gorkog bilo bi sjajno beskrajno...
p.s. nakon pocetne euforije ( zanosa ), hvata me zabrinutost te se nadam da nece popraviti samo trotoare, a ostaviti unistene bicikli staze...i ona najveca rupa je na uglu Strossmayerove i Segedinskog ( dakle izvan zone od Maksima Gorkog do Petra Drapsina )...pa se sve bojim da ne misle da nju ostave 'nako za ruznu uspomenu??
bonscot Odgovori
hvala bogu da su nasli para i za to pre 3 godine ja sam licno kopao pa centru grada menjao kandelabre po istim tim ulicama ,znaci lupao sam asfalt da bi dosli do kablova koji napajaju strujom iste naravno neki kandelabri nisu ostali na istom mestu pa smo morali do njih da dodjemo sa iskopom ,pa kad smo zavrsili dosla firma za asfaltiranje i samo zakrpila.Pitam se ja nije mozda onda bilo jeftinije da se sve digne i odma sredi nego sad kad je vec jednom to sve vec placeno,ali to nebi odgovaralo ovdasnjoj vlasti iz cega bi onda oni otimali??????
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.