• Pregleda: 1292

Sajam zapošljavanja naredne sedmice u Bačkoj Topoli

Nacionalna služba za zapošljavanje Filijala Subotica organizuje Sajam zapošljavanja u Bačkoj Topoli u petak, 17. maja, u Domu kulture (Glavna ulica br. 12), od 10 do 13 časova.
Sajam zapošljavanja naredne sedmice u Bačkoj Topoli

Ispostava Nacionalne službe za zapošljavanje u Bačkoj Topoli organizuje aktivnosti u cilju što bolje pripreme kandidata za predstojeću manifestaciju, u okviru kojih nezaposlena lica mogu da se prijave za učešće u obukama za Aktivno traženje posla ili u Klubu za traženje posla (pisanje radne biografije, priprema za intervju sa poslodavcem i ostali saveti).

Iz Nacionalne službe za zapošljavanje pozivaju nezaposlena lica, kao i lica koja traže promenu zaposlenja da posete Sajam zapošljavanja, te da se prethodno jave svom savetniku radi evidentiranja učešća i dobijanja dodatnih informacija o pripremi za Sajam.

- Nezaposlenima je na Sajmu omogućen direktan kontakt sa većim brojem poslodavaca koji imaju potrebu za zapošljavanjem kadrova njihove struke. Tokom razgovora sa poslodavcima, imaju priliku da se predstave, iznesu svoje profesionalne karakteristike, ostave dobar utisak i, što je najvažnije, na istom mestu i u isto vreme lično predaju prijavu za zaposlenje i radnu biografiju za veći broj slobodnih poslova prema vlastitom izboru. U neposrednom kontaktu sa kandidatima, poslodavci preuzimaju radne biografije, obavljaju preliminarne razgovore ili se na licu mesta dogovaraju o uslovima za zapošljavanje - navode iz Nacionalne službe za zapošljavanje.

Zainteresovani poslodavci svoje učešće na Sajmu mogu prijaviti u Nacionalnoj službi za zapošljavanje, Ispostava Bačka Topola, na adresi Vidovdanska 3 ili mejlom na . Dodatne informacije mogu dobiti i na broj telefona 024/712-259.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

8
Andrea Odgovori
Trgopromet,gomex 8 mart, masterplast, Lidl itd.
šta reći
Ima i drugih firmi u kojima je solidno da ne kažem dobro ali tamo se mora raditi a to baš i nije obožavano kod nas!
Andrea
Svugde treba raditi za dosta nesolidnu platu. Narocito kad nema dosta radnika.
Istina Odgovori
Kako to da na tim sajmovima zapošljavanja nigde ne vidim štandove Elektrovojvodine, Toplane, Vodovoda, Gradske Uprave, Carine????
Suboticanin Ljuti Odgovori
za koga ?
Damjan
Taj sajam gde se primaju radnici ( toplana, vodovod, EPS,...) redovno se održava, ali vi niste pozvani jer nemate člansku kartu, a i ako imate,morate biti aktivista, jer u suprotnom niste podobni. Eto tako to funkcioniše, pa ko voli nek izvoli.
Ekonomist Odgovori
Donekle je u pravu onaj, koji tvrdi da rad nije obožavan kod nas. Samo objašnjenje nije potpuno. Oni koji su znali i hteli raditi, izašli su u inostranstvo da rade u početku za minimalac od oko 1.500 evra, / Irska, Nemačka, Francuska, Holandija, Engleska../ a Luksemburg za 2.000 evra. Kasnije ko se kako snađe, u zavisnosti od znanja jezika i struke. Minimalac u Srbiji oko 240 evra, prosek oko 450 evra, a potrošačka korpa oko 600 evra.
Sam predstavnik NSZ nedavno je priznao da oko 50 % !!! nezaposlenih čine ljudi sa najnižim KV / čitaj polupismeni / . Subotica nikad nije imala tako lošu KV strukturu nezaposlenih, ali to je opet jedna sasvim druga tema.
Foreigner
Kad sam pročitao vaš komentar prvo sam se iznervirao, pa se onda setim nekih kolega, koji komentarišu što ja tražim drugi posao. Neki od njih ne znaju srpski, ovi drugi ne znaju mađarski. a engleski je njima ko meni kineski. A o kompu ni na ne pričam. to samo znaju uključiti a možda ni to .
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.