Komentara: 1
Pregleda: 3506

Sajam usluga socijalne zaštite prvi put u Subotici

26.05.2017. u 19:37h
Izvor: Subotica.com
U Atriumu hotela „Galleria“  sutra će od 9 do 19 časova  prvi put u Subotici biti održan Sajam usluga socijalne zaštite, manifestacija koju u najvećim gradovima Republike Srbije organizuje Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.
Sajam usluga socijalne zaštite prvi put u Subotici

Sajam će okupiti preko 40 izlagača, među kojima će biti kako državne tako i privatne ustanove koje se bave različitim vidovima usluga socijalne zaštite, kao i nevladine organizacije iz ove oblasti.   Sajam će otvoriti ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Aleksandar Vulin u 12 časova.

- Ideja je da građani mogu da vide šta sistem pruža jer ponekad neko pravo ne ostvari jer ne zna da može da ga ostvari. Sistem socijalne zaštite pruža mnogo, mi smo mnogo uložili u ustanove socijalne zaštite i nikad nijedno pravo nije kasnilo - kaže Nenad Ivanišević, državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja - Građani mogu da dođu da se raspitaju o svim uslugama koje su im potrebne, bez obzira da li je to Centar za socijalni rad ili neki privatni gerontološki centar.Ovo je Godina međugeneracijske solidarnosti, a ovo je samo jedna od aktivnosti na  realizaciji tog programa Vlade Republike Srbije.

U okviru sajma, u 11.30  časova u amfiteatru Otvorenog univerziteta biće održan stručni skup na temu “Razvoj usluga u zajednici – zajednički put u budućnost”.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 10 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 3506

Povezano dešavanje

Povezane teme

Nenad Ivanišević

socijalna zaštita

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.